Joggers Beersel

joggen en wandelen - optioneel wedstrijden 

Ons doel:

Joggers Beersel is een club waar in familiale sfeer gelopen en gewandeld wordt. Wij streven ernaar dat iedereen zich ook echt thuis voelt zodat sporten op een leuke en aangename manier verloopt. Joggers Beersel wil mensen aanzetten tot sporten op een laagdrempelige en recreatieve manier en staat open voor mensen voor wie een atletiekvereniging iets te hoog gegrepen is, zij kunnen bij ons joggen en wandelen in clubverband. Je neemt deel zoveel je maar wil en dit zonder verplichtingen.

Historiek:

Joggers Beersel werd opgericht op 15 oktober 1995 onder impuls van Flup Vandenbrande, François Vanhessen en Jos De Becq. De bedoeling was om een joggingclub op te richten voor iedereen waarvoor een atletiekvereniging net iets te hoog gegrepen was, zodat jong en oud in clubverband kon joggen. Er werd op dinsdag- en donderdagavond verzameld aan de kerk van Dworp om in groep een uur te gaan joggen, in de zomer richting Hallerbos en in de winter afwisselend naar Huizingen, Buizingen, Alsemberg of Sint-Genesius-Rode.

In 2001 nam het clubbestuur de beslissing om vanaf 1juli elke donderdagavond de atletiekpiste van het Provinciaal Domein van Huizingen te huren. Sindsdien kunnen de joggende ouders hun kinderen meebrengen naar de training zodat de kinderen samen kunnen spelen terwijl de ouders trainen. De atletiekpiste biedt aan de gevorderde lopers de mogelijkheid om aan intervaltraining te doen en biedt de nieuwkomers de kans om onder begeleiding te starten met joggen zodat ze na enige tijd mee de groepstrainingen van dinsdag kunnen afwerken.

Joggers Beersel richt sinds hun oprichting ieder jaar een clubcriterium in waar de leden vrijblijvend kunnen aan deelnemen. De clubleden die voldoen aan de regels van het criterium worden op het einde van elk loopseizoen in de bloemetjes gezet en krijgen een prijs.

Eind 2018 werd besloten niet langer onder het bestaande format verder te werken. Sinds begin 2019 ligt de nadruk vooral op het recreatieve. Er wordt geen jogging en loopcriterium meer gehouden. De club wil op een laagdrempelige en recreatieve manier open staan voor iedereen die graag in groep wil lopen zonder prestatiedruk. Onder het motto 'samen uit samen thuis'. 

Trainingen:

Elke dinsdag  om 19uur start aan de kerk van Dworp voor een groepstraining van 1uur, in de zomermaanden richting Hallerbos, tijdens de wintermaanden afwisselend naar Huizingen, Buizingen, Alsemberg of Sint Genesius Rode.

Locatie

naam
Kerkplein Dworp
adres
Alsembergsesteenweg 1653 Dworp

Contactgegevens

adres
Solheidestraat 141653 Dworp
gsm
0475 51 20 15
e-mail
sven.herremans@skynet.be

Voorzitter

naam
Erik Van Loock
adres
Solheidestraat 141653 Dworp
tel.
02/380.84.98
e-mail
erikvanloock@hotmail.com

Secretaris

naam
Sven Herremans
adres
Klein Bijgaardenstraat 29E bus 31600 Sint-Pieters-Leeuw
tel.
02 331 62 25
gsm
0475 51 20 15
e-mail
sven.herremans@skynet.be