Joggers Beersel

Joggen recreatie + wedstrijden

Ons doel:

Joggers Beersel wil mensen aanzetten tot sporten en staat open voor mensen voor wie een atletiekvereniging iets te hoog gegrepen is, zij kunnen bij ons joggen in clubverband.

Historiek:

Joggers Beersel werd opgericht op 15 oktober 1995 onder impuls van Flup Vandenbrande, François Vanhessen en Jos De Becq. De bedoeling was om een joggingclub op te richten voor iedereen waarvoor een atletiekvereniging net iets te hoog gegrepen was, zodat jong en oud in clubverband kon joggen. Er werd op dinsdag- en donderdagavond verzameld aan de kerk van Dworp om in groep een uur te gaan joggen, in de zomer richting Hallerbos en in de winter afwisselend naar Huizingen, Buizingen, Alsemberg of Sint-Genesius-Rode.

In 2001 nam het clubbestuur de beslissing om vanaf 1juli elke donderdagavond de atletiekpiste van het Provinciaal Domein van Huizingen te huren. Sindsdien kunnen de joggende ouders hun kinderen meebrengen naar de training zodat de kinderen samen kunnen spelen terwijl de ouders trainen. De atletiekpiste biedt aan de gevorderde lopers de mogelijkheid om aan intervaltraining te doen en biedt de nieuwkomers de kans om onder begeleiding te starten met joggen zodat ze na enige tijd mee de groepstrainingen van dinsdag kunnen afwerken.

Joggers Beersel richt sinds hun oprichting ieder jaar een clubcriterium in waar de leden vrijblijvend kunnen aan deelnemen. De clubleden die voldoen aan de regels van het criterium worden op het einde van elk loopseizoen in de bloemetjes gezet en krijgen een prijs.

Trainingen:

Elke dinsdag  om 19uur start aan de kerk van Dworp voor een groepstraining van 1uur, in de zomermaanden richting Hallerbos, tijdens de wintermaanden afwisselend naar Huizingen, Buizingen, Alsemberg of Sint Genesius Rode.

Elke donderdag op de atletiekpiste van het provinciedomein van Huizingen om 19uur. De pistetraining is ideaal voor beginnende lopers, zij kunnen onder begeleiding hun eerste looppassen zetten. De donderdagtraining is eveneens ideaal voor ouders. Kinderen kunnen veilig spelen terwijl de ouders hun rondjes lopen.

Contactgegevens

e-mail
joggers-beersel@telenet.be
website
www.joggers-beersel.be

Voorzitter

naam
Debremaeker Johnny
adres
Biezeweide 981500 Halle
tel.
02 304 73 79
gsm
0497 35 98 63
e-mail
johnny.debremaeker@telenet.be

Secretaris

naam
Avau Magda
adres
Alverdries 481653 Dworp
tel.
02 305 39 17
e-mail
magda_avau@hotmail.com