Jeugdbond voor Natuur en Milieu (JNM)

JNM? Jonge Neanderthalers Mixen? Jeukende Neushoorns Melken? Je Nicht Meebrengen? Jeugdbond voor Natuur en Milieu is onze naam, ons logo is een boomkikker en daarachter, onzichtbaar voor de meeste ogen, verschuilt zich een bloeiend, actief verenigingsleven dat helemaal draait rond de thema's natuur en milieu. Alle geïnteresseerde 7- tot 25-jarigen zijn welkom!

Wat doen we dan precies?

Gebogen over het stuur van onze trouwe (niet-gemotoriseerde) tweewieler doorkruisen we het land met slechts 3 doelen: genieten van de natuur in al zijn facetten, met man en schop en met zaag en macht de natuur een handje helpen en het bedreigde milieu zo goed mogelijk proberen te beschermen. In vaktaal: natuurstudie, natuurbeheer en milieubescherming.
Dit alles passen we niet enkel toe tijdens onze gewone activiteiten, maar ook tijdens tal van weekendjes en kampen. Deze laatste zijn natuurlijk het leukst, vooral omdat er héél de zomer lang (en zelfs daarbuiten) kampen worden georganiseerd.

Voor de praktische gang van zaken hebben we Vlaanderen opgedeeld in een 50-tal afdelingen. Deze afdeling, Zuidwest-Brabant, is vooral actief in Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. Maar omdat we ook wel eens graag in de schaduw van een andere kerktoren dan de onze vertoeven, is er een ruim aanbod aan nationale en provinciale activiteiten. Die combinatie lokaal-nationaal maakt het alleen nog maar boeiender, en onze vriendenkring groter.

De twee grootste misvattingen:
1. "Zozo, een flauw afkooksel van de Chiro/Scouts dus, maar dan met een beetje natuur en milieu erin?"
Ook JNM is inderdaad een jeugdbeweging. Maar JNM is ook een natuurvereniging én een milieuvereniging. Zoiets als een frisse 3-in-1-shampoo dus (maar dan niet op dieren getest)!

2. "Een gesloten groepje 'groene jongens' en natuurfreaks dan?"
Helemaal niet! Iedereen met ook maar enige interesse in één van onze thema's is welkom! Je kan zowel aan natuurbeleving doen als aan 'harde' natuurstudie, het milieu passief beschermen als actief actievoeren, de hele winter wilgen knotten als uitbundige moddergevechten houden.

We zijn actief in heel Zuidwest-Brabant, maar vooral in Beersel, Halle, Sint-PietersLeeuw en omgeving. Een plannetje met daarop al onze afspraakplaatsen vind je hier.


We organiseren onze activiteiten telkens op een andere plaats en ook het tijdstip varieert. Op de kalender van onze website vind je een overzicht.

Contactgegevens

website
www.jnm.be/zwb