Verbroedering Beersel Drogenbos

Verbroedering Beersel Drogenbos… bijna 50 jaar jong!

In 1967 werd SK Beersel gesticht in het Katholiek Sportverbond. In 1989 maakte SK Beersel de overstap naar de Koninklijke Belgische Voetbalbond. In 2010 kreeg de club zijn huidige naam Verbroedering Beersel Drogenbos, na fusies met FC Drogenbos (2006) en VC Lot (2010).

De seniors, een gevestigde naam in provinciale

In 1989 startte SK Beersel met 1 seniorploeg in 4e provinciale Al vrij vlug kon via de eindronde de promotie van 4e naar 3e provinciale worden afgedwongen. En dat was nog maar de start. In 2000 kon SK Beersel al de promotie naar 2e provinciale vieren. Na twee jaar verblijf in 2e provinciale werd in het seizoen 2002-2003 zelfs de promotie naar de hoogste provinciale reeks afgedwongen. Tot in het seizoen 2009-2010 bleef de eerste ploeg goed meedraaien in 1e provinciale, één keer zelfs met deelname aan de eindronde voor promotie naar nationale reeksen. Sinds 2017 speelt onze 1e ploeg goed mee in 3e provinciale.

De jeugd, een sportief uithangbord tot ver buiten de regio

In 1989 werd 1 duiveltjesploeg ingeschreven in een gewestelijke reeks. Tot 2009 dobberden de steeds talrijker ingeschreven jeugdploegen tussen gewestelijke en provinciale reeksen. In 2009 werd de jeugdcel in het leven geroepen, waarmee de basis werd gelegd voor een stevige organisatorische en sportieve onderbouw. Vanuit die drive groeide Verbroedering Beersel Drogenbos uit tot één van de beste opleidingen in provinciale jeugdreeksen. Getuige de kampioenstitels die bijna elk jaar gevierd kunnen worden en de eindzeges op gerenommeerde tornooien, zoals op het internationaal tornooi van FCV Dender waar VBD als enige amateurclub op de winnaarslijst staat tussen het kruim van het Belgische voetbal.

Onze jongste telg: de ?Old Stars?

In 2015 nam Verbroedering Beersel Drogenbos samen met de gemeente Beersel het initiatief om een wandelvoetbalproject voor 55+ers op te starten. VBD was na Racing Genk de 2e club in België die zulk een project opzette. En met welk succes! Gedreven door het dynamisme van de VBD-jeugdcel en de 18 jonge senioren die er aan deelnamen groeide het project uit tot een modelproject: beleidsmensen uit andere gemeenten kwamen op werkbezoek, onze ?Old Stars? speelden een galamatch tegen OH Leuven om het wandelvoetbal nationaal te promoten en als kers op de taart won VBD voor dit project de allereerste +Award van de voetbalbond.

Kortom, Verbroedering Beersel Drogenbos is een club waar jong en oud zich goed voelt.

Nuttige informatie terug te vinden op www.vbdfoot.club

Locatie

naam
Verbroedering Beersel Drogenbos Jeugdcomplex Vogelenzang
adres
Dworpsestraat 1471651 Lot

Contactgegevens

adres
Landhuizenweg 261650 Beersel
e-mail
vbdbestuur@gmail.com
website
www.vbdfoot.club

Voorzitter

naam
Hernaut Wim
e-mail
vbdbestuur@gmail.com

Secretaris

naam
Heremans Stijn
e-mail
vbdbestuur@gmail.com