naar inhoud

Nieuws

 • Alle berichten
 • Wat te doen bij warm weer

  Oma Yvonne vrijdag 20 juli
  We verlangen met zijn allen elk jaar naar het warme weer. Maar elk jaar sterven nog honderden mensen aan de gevolgen van warmte. Vaak gaat het om alleenstaande ouderen of chronisch zieken. Ga op warme dagen eens kijken of ze zich goed voelen en voldoende vocht binnenkrijgen.
 • Collegevergadering

  Schepenzaal woensdag 18 juli
  Het college van burgemeester en schepenen vergaderde op woensdag 4 juli 2018.
 • Kippen in de tuin? Hou het Newcastle virus uit jouw kippenhok!

  Kip woensdag 18 juli
  Sinds april 2018 zijn er al 14 besmettingen van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij hobbypluimvee. De kippen worden dan erg ziek en sterven. Het virus wordt zeer gemakkelijk overgedragen. Als pluimveehouder kan je maatregelen nemen om je kippen te beschermen.
 • Ziekte van Newcastle vastgesteld in beersel

  Duif vrijdag 13 juli
  Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen heeft de ziekte van Newcastle vastgesteld bij een hobbyhouder in de Fr. Deneyerstraat in Beersel. Hierdoor zijn extra maatregelen van kracht in een beschermingsgebied van 500 m rond de besmetting bij de hobbyhouder.
 • Rommelmarkt Huizingen

  woensdag 4 juli
  Op 15 augustus vindt de jaarlijkse rommelmarkt en braderie in het centrum van Huizingen plaats. Reserveer je standplaats via inforommelmarktHuizingen@gmail.com of bel 0486 05 06 47.
 • Pluimvee verkopen of tentoonstellen voor 1 maand verboden in heel België

  Kip maandag 2 juli
  Het Federaal Voedselagentschap heeft bij verschillende hobbykwekers over het hele land de ziekte van Newcastle vastgesteld. De aandoening is erg besmettelijk en schadelijk voor pluimvee. Daarom is het vanaf vandaag, gedurende 30 dagen, verboden om pluimvee te verkopen of tentoon te stellen.
 • Gemeenteraad

  Raadzaal Beersel donderdag 28 juni
  De laatste gemeenteraad vond plaats op 27 juni 2018.
 • Technische uitvoeringsdienst gebruikt voortaan milieuvriendelijke onkruidbestrijdingsmachine

  De nieuwe onkruidverdelger donderdag 21 juni
  Met de mobiele onkruidverdelger wordt onkruid verdelgd door middel van hete lucht. Het voertuig vervangt zo het gebruik van schadelijke pesticiden. De machine verdelgt onkruid zonder chemische tussenkomst en is dus een milieuvriendelijk alternatief. Bovendien werkt de onkruidverdelger op CNG.
 • Beersel krijgt erkenning als kindvriendelijke gemeente

  Kindvriendelijk Beersel maandag 18 juni
  Gemeente Beersel ontvangt het label 'kindvriendelijke gemeente'. Dat label erkent en lauwert steden en gemeenten die het kinderrechtenverdrag toepassen in alle beleidsdomeinen die invloed hebben op kinderen en jongeren.
 • Peuk in de pocket. Niet op de grond.

  Peukencampagne woensdag 13 juni
  Wist je dat één peuk 500 liter drinkwater kan vervuilen? Een roker die zijn peuk op de grond of in een rioolputje gooit, is zich daar waarschijnlijk niet van bewust. Daarom gaat Intradura samen met 18 andere gemeenten uit de regio deze zomer de strijd aan tegen de talloze peuken op de grond.
 • Voorintekening nieuwe uitgave ‘Onze Dorpen en onze soldaten in de Grote Oorlog’

  Verenigde vrienden Amersfoort woensdag 6 juni
  Naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog geeft het Heemkundig Genootschap ‘van Witthem’ een nieuwe publicatie uit.
 • Gasomschakeling in Beersel

  Gas woensdag 25 april
  De helft van de Belgische aardgasverbruikers schakelt tegen 2030 over op een ander soort gas. Dat is ook het geval in onze gemeente.
 • Oproep: reproducties Bruegel gezocht

  Oproep Bruegel maandag 9 april
  In 2019 is het 450 jaar geleden dat de kunstenaar Pieter Bruegel overleed. Voor een project dat dan in de regio Pajottenland & Zennevallei zal plaatsvinden, wordt gezocht naar reproducties van werken van Bruegel.
 • Vlaams onderzoek naar Sociaal-culturele verschuivingen

  woensdag 14 maart
  De Vlaamse overheid organiseert jaarlijks een onderzoek naar sociaalculturele verschuivingen in Vlaanderen. Dat onderzoek peilt naar waarden, opvattingen, overtuigingen en gedragingen van Vlamingen met betrekking tot maatschappelijke en beleidsrelevante thema's.
 • Enquête naar inkomens/levensomstandigheden in Beersel

  vrijdag 9 maart
  Er wordt in onze gemeente de enquête naar inkomen en levensomstandigheden afgenomen. De gezinnen waar een enquêteur van de FOD Economie zal langskomen, werden/worden vooraf per brief verwittigd. De enquêteurs hebben een legitimatiekaart bij zich.
 • Vanaf 2019 breidt Fost Plus de PMD-inzameling uit

  Fost Plus nieuwe blauwe zak vanaf 2019 vrijdag 29 december
  Vanaf 2019 (niet vanaf 2018) mogen alle plastic verpakkingen in de blauwe zak. Dit nieuwe systeem betekent zowel een vereenvoudiging van het sorteren voor de burgers en is tegelijk een aanzienlijke stap in de richting van een recyclageoplossing voor alle verpakkingen die op de markt worden gebracht.
 • Verschil privé groepsaankopen en provinciale groepsaankopen

  Verschil groepsaankopen woensdag 27 december
  Er zijn op dit moment heel wat privé bedrijven actief die vaak overheden gebruiken/misbruiken om hun zogenaamde groepsaankopen rond duurzame energie te promoten. Er zijn echter heel wat belangrijke verschillen.
1-17 Van 17