Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Eerste fietsstraat in Beersel: Kerkstraat Dworp

ma 29 november 21
Het is zover, de eerste fietsstraat in Beersel is een feit. De Kerkstraat in Dworp werd zaterdag plechtig ingefietst.

Eind september werd het nieuwe mobiliteitsplan voorgesteld. Een ambitieus plan met flink wat maatregelen om de mobiliteit in onze gemeente te verbeteren waarbij we volop inzetten op de actieve weggebruikers. De eerste fietsstraat kon dan ook niet lang op zich laten wachten. Het is de eerste in een reeks van maatregelen om duurzame verplaatsingen te faciliteren.

 
Schoolomgevingen krijgen steeds prioriteit, daarom was de keuze voor de Kerkstraat in Dworp, langsheen de Sint-Victor school, snel gemaakt.

 
De fietsstraat loopt vanaf het kruispunt met het Gildenhuis tot aan het kruispunt met de Alsembergsesteenweg. De Kerkstraat is een éénrichtingsstraat, waardoor een fietsstraat makkelijker toe te passen valt. In een tweede fase, na de rioleringswerken, zal ook de rest van de Kerkstraat, tot voorbij de kerk, ingericht worden als fietsstraat.

 
Ook in de andere deelgemeenten worden fietsstraten ingevoerd. In wijk Ingendael worden momenteel ook enkele fietsstraten op de drukste schoolroutes aangelegd.

Meer info over het nieuwe mobiliteitsplan vind je hier. 

Nieuwsoverzicht
Kerkstraat Dworp eerste fietsstraat in Beersel

Openingsuren & contact

Mobiliteit & verkeer

adres
Alsembergsteenweg 10461652 Alsemberg
tel.
02 359 17 61
e-mail
mobiliteit@beersel.be