4 mei: Dag van de Brandweer

di 04 mei 21
Vandaag is het #dagvandebrandweer. De brandweer die kleeft aan elkaar. De brandweer blijft ook plakken als het moeilijk wordt. Dat hebben de pompiers en ambulanciers het voorbije jaar wel bewezen. En dat gevoel willen we op de Dag van de Brandweer naar iedereen verspreiden. Let’s stick together!

4 mei is Internationale Dag van de Brandweer en via deze weg willen we de Brandweermannen- en vrouwen een dikke pluim geven voor hun inzet.  

Let’s stick together, dat is het thema van Dag van de Brandweer dit jaar. Want de brandweer, die kleeft aan elkaar. Die ook blijft plakken als het moeilijk wordt. Dat hebben onze brandweermannen en ambulanciers het voorbije jaar wel bewezen. Het afgelopen jaar was voor niemand gemakkelijk maar iedereen moest blijven doorgaan. Zeker bij de brandweer.

Op www.westicktogether.be staan tien verhalen van collega’s gebundeld. Ze vertellen hoe zij het voorbije jaar beleefd hebben. Het werd een mooie mix van verschillende profielen: beroepspompiers (man/vrouw), vrijwilligers, ambulanciers, dispatchers, logistieke of administratieve medewerkers, instructeurs … Allemaal gewone mensen wiens werk en leven het voorbije jaar compleet veranderde. Van thuis uit, in de brandweerwagen, in een ambulance of waar dan ook: ze zijn allemaal deel van de brandweer.

Nieuwsoverzicht