Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werkzaamheden fietssnelweg Sashoek Lot

di 23 maart 21
In kader van de inrichting van de fietssnelweg F20 wordt het kruispunt van de Sashoek met de Stationsstraat in Lot heringericht. Hierdoor is doorgaand verkeer niet mogelijk tot 30 april. Een omleiding is voorzien.

Provincie Vlaams-Brabant voerde in 2017-2018 een studie naar knelpunten op de F20, in samenwerking met de gemeenten. Meerdere kruispunten bleken onduidelijk en onveilig, en enkele stukken scoren erg slecht op fietscomfort. Vanaf zomer/najaar 2020 zullen vier knelpunten (her)aangelegd worden, kruispunten worden ingericht zodat de fietser met voorrang kan oversteken. Concreet gaat het om 4 werven: Klabbeeksesteenweg, aantakking Malheidebrug en Roggemanskaai/Leroystraat-Vanhamstraat in Halle, Sashoek in Beersel en Sasplein in Sint-Pieters-Leeuw. Intercommunale Haviland zal de werf opvolgen in opdracht van de gemeenten. Provincie Vlaams-Brabant en Vlaanderen zorgen via het Fietsfonds voor kostendekkende subsidies en investeren samen  ruim 1,6 miljoen euro.  

   

Timing: Voorjaar 2021
Fase: Aanleg
Projectleider: Haviland
Partner(s): Gemeente Beersel, Provincie Vlaams-Brabant, departement mobiliteit en openbare werken Vlaanderen, De Vlaamse Waterweg nv
 
 
 

Voor meer informatie surf naar https://fietssnelwegen.be/f20

Nieuwsoverzicht
Sashoek Lot

Openingsuren & contact

Openbare werken - infrastructuur

adres
Alsembergsteenweg 10461652 Alsemberg
tel.
02 359 17 17
fax
02 359 17 18
e-mail
infrastructuur@beersel.be

Lees meer artikels over