Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Aangepaste maatregelen voor buitenactiviteiten kinderen en jongeren tot en met achttien jaar

ma 01 februari 21
Om het aantal contacten van kinderen te beperken, heeft het Overlegcomité o.a. beslist om de activiteiten in georganiseerd verband voor kinderen tot en met twaalf jaar in kleinere groepen te laten plaatsvinden. De nieuwe regels gaan in op 1 februari en gelden tot 1 maart 2021.

Ook jongeren van dertien tot en met achttien jaar mogen voortaan, onder bepaalde voorwaarden, aan buitenactiviteiten in georganiseerd verband deelnemen. Na maanden afstandsonderwijs en een gebrek aan groepsactiviteiten vormen deze jongeren vandaag een psychisch kwetsbare groep.

Aangepaste maatregelen

  • Activiteiten in georganiseerd verband, zonder overnachting, mogen georganiseerd worden voor één of meerdere groepen van maximaal tien personen elk, begeleiders niet meegerekend;
  • Niet-professionele sporttrainingen kunnen in groepen van maximaal tien personen plaatsvinden;
  • De groepen moeten steeds dezelfde zijn; verschillende groepen mogen niet worden samengebracht;
  • Voor kinderen tot en met twaalf jaar worden deze activiteiten zoveel mogelijk buiten georganiseerd. Indien dit niet mogelijk is, worden de ruimtes verlucht;
  • Voor jongeren vanaf dertien jaar worden deze activiteiten verplicht buiten georganiseerd.

  

Activiteiten voor kinderen tot en met twaalf jaar die reeds vastliggen voor de krokusvakantie (13 tot en met 21 februari 2021) mogen plaatsvinden voor één of meerdere groepen van maximaal vijfentwintig kinderen elk. Deze activiteiten zijn namelijk belangrijk voor de opvang van kinderen tijdens de vakantie.

  

Het doel van de nieuwe maatregelen is om het aantal wisselende contacten van kinderen en jongeren zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus in deze bevolkingsgroep te vertragen. Er wordt dan ook gevraagd om het aantal groepsgerichte hobby’s te beperken tot één hobby per kind of jongere.

  

Nieuwsoverzicht