Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

di 26 januari 21
Beersel moedigt inwoners en personeel aan om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand ‘nee’ te zeggen tegen alcohol.

Gezelligheid zonder alcohol

De corona-maatregelen maken deze editie wel extra uitdagend. Maar ook extra belangrijk. Hoewel sommige mensen minder zijn gaan drinken nu hun sociaal leven op een laag pitje staat, beslissen ook heel wat mensen net ietsje sneller om een glas te drinken. Meestal thuis, alleen of met twee, om te bekomen van alle emoties en stress in deze uitzonderlijke periode. Dat is begrijpelijk, maar het houdt ook risico’s in.

Met Tournée Minérale zorg je ervoor dat dat extra thuisdrinken geen blijvende gewoonte wordt. We associëren alcohol vaak met gezelligheid: we drinken een glas voor tv, in gezelschap, om iets te vieren of om iets te verwerken. Tournée Minérale daagt je uit om die gezelligheid te creëren zonder alcohol. Dat doet evenveel deugd, en uiteindelijk voel je je er beter bij. Want minder alcohol levert je meer energie, een betere slaap en een algemeen frisser gevoel op. En je werkt er nog mee aan je gezondheid ook!

Op je gezondheid

Ga dus de uitdaging aan en drink in februari 2021 geen alcohol. Want ook zonder kan je je perfect amuseren. Tournée Minérale is trouwens nog leuker als je het samen met anderen doet. Daag je familie, vrienden, collega’s, ploegmaten, … uit om in februari ook geen alcohol te drinken.

Meer info: www.tourneeminerale.be

Gezondheidswandeling TOUR JE MEE MINERALE?

De verrassende Wolfshagenwandeling in Lot is deze maand bewegwijzerd.  Het parcours wordt voorzien van QR-codes waarachter informatie, weetjes en tips rond Tournée Minérale. Bij elke halte hoort ook een passend geluidsfragment.

Je kan kiezen voor een lus van 7 km of 3 km. Deze wandeling is vrij vlak en mits gepast schoeisel voor iedereen toegankelijk.

Wandeling: https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/8073101/wandelroute/wolfshagenwandeling 

Vertrekken doe je aan de Chalet Lot, Walravensstraat 27 in Lot.

Respecteer de Coronamaatregelen.

Stuur een toffe stapfoto van jou of je bubbel door naar welzijn@beersel.be en maak kans op een mooie BeerselBon!

Meer info:

welzijn@beersel.be

Nieuwsoverzicht
Logo Tournée Minérale

Openingsuren & contact

Welzijn

adres
Torleylaan 131654 Huizingen
tel.
02 359 07 28
e-mail
welzijn@beersel.be

Lees meer artikels over