Gouverneur voert uniforme verplichting in om een mondneusmasker te dragen op een aantal evenementen en publieke plaatsen

di 06 oktober 20
Om meer duidelijkheid en uniformiteit te bieden aan zowel lokale besturen als aan burgers, bepaalt de gouverneur nu voor het volledige grondgebied van Vlaams-Brabant een aantal publieke plaatsen en evenementen waar het verplicht is een mondneusmasker te dragen.

Concreet geldt voortaan mondmaskerplicht voor alle personen vanaf 12 jaar op

  • In alle voor publiek toegankelijke gebouwen.
    Enkel wanneer men neerzit met de personen met wie men nauw contact onderhoudt en de veilige afstand van minstens 1,5 meter met anderen gewaarborgd is, moet het mondmasker niet gedragen worden.
  • Op alle markten, met inbegrip van jaarmarkten, brocante- en rommelmarkten;
  • Op alle kermissen en evenementen. Enkel als men neerzit met de personen met wie men nauw contact onderhoudt en de veilige afstand van minstens 1,5 meter met anderen gewaarborgd is, en gedurende de tijd om even te drinken of te eten, moet het mondmasker niet gedragen worden;
  • In de recyclageparken;
  • Als toeschouwer op een sportactiviteit (trainingen, wedstrijden, oefenmatchen en tornooien inbegrepen);
  • Op alle begraafplaatsen, van 24 oktober 00u00 tot en met 8 november 00u00.

gaat het ondermeer om openbare gebouwen markten en kermissen, toeschouwers bij sportwedstrijden en begraafplaatsen tijdens de Allerheiligenperiode. Deze verplichting geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar.

Nieuwsoverzicht