Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Digitaal energiehuis: Praktische website helpt burgers met al hun energievragen

wo 24 juni 20
Voortaan kan je terecht op één website met al je vragen rond energie besparen en duurzaam wonen. Via het digitaal Energiehuis van 3Wplus kan je onder meer te weten komen waar hij moet aankloppen voor een renovatiebegeleiding en op welke premies jij aanspraak maakt.

Iedereen die in Halle-Vilvoorde duurzaam wil wonen of (ver)bouwen kan alle informatie hierover voortaan terugvinden op het digitaal Energiehuis van 3Wplus. Het digitaal platform energiehuis.3wplus.be zorgt ervoor dat iedere burger thuis zelf al de nodige informatie kan opzoeken en na enkele muisklikken kan achterhalen wie gecontacteerd kan worden voor extra uitleg. Het digitaal Energiehuis bevat een gemakkelijke zoekmachine waarmee bezoekers door het invoeren van hun gemeente of postcode meteen een overzicht krijgen van welke diensten voor hen van toepassing zijn. Zo is het voor iedereen snel duidelijk wie bijvoorbeeld de renovatiecoach of energiesnoeier in zijn of haar gemeente is.

  

Welke premies in mijn gemeente?

Op het digitaal Energiehuis is ook aandacht voor het draaglijk houden van investeringen in energetische renovaties. Er zijn immers energieleningen, premies en subsidies waar je als burger aanspraak op kan maken. Alleen is het niet altijd even gemakkelijk om daar wegwijs in te geraken.

   

Doe de test: hoe energiezuinig is mijn woning?

Via het digitaal Energiehuis kan je ook zelf nagaan hoe energiezuinig of energieverslindend je woning is. Zo krijg je meteen al een zicht waar het beter kan. De renovatiecoach voor jouw gemeente helpt je dan verder. Het digitaal Energiehuis, dat voorzien is van een chatbox, is te raadplegen via energiehuis.3wplus.be.

    

Nieuwe website 3Wplus

Vzw 3Wplus maakte van de ontwikkeling van het digitaal Energiehuis gebruik om haar eigen website in een nieuw kleedje te steken. Ook het logo werd vernieuwd. De projecten van 3Wplus zijn te bekijken via www.3wplus.be

Nieuwsoverzicht
energiezuinige woning

Lees meer artikels over