Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Geen COVID-19-besmettingen in WZC De Ceder

di 05 mei 20
Alle 59 bewoners en 59 personeelsleden van het Beerselse Woonzorgcentrum De Ceder werden de voorbije 2 weken getest op Covid-19. Vandaag ontving de directie het geruststellende nieuws dat er geen enkele besmetting is vastgesteld. WZC De Ceder is COVID-vrij.

   

Vandaag informeerde de directie van WZC De Ceder alle betrokkenen over het resultaat en werden de familieleden op de hoogte gebracht van het goede nieuws. Dit resultaat is een mooie opsteker voor alle medewerkers en bewoners die de afgelopen weken enorme inspanningen hebben geleverd en hun gewoontes hebben moeten aanpassen.

   

De 100 jarige Victorine Decrem, woont al 14 jaar in de ceder. Hieronder vertelt ze hoe zij deze coronacrisis beleeft.

   

“Geen hand of gene kus, afblijven da’s ’t beste dat we kunnen.  Het is wel ambetant, maar ’t moet gedaan worden. Ik vind het beter dat we ’t volgen.

Ik heb geen karakter van zuur te zijn, ik kan er iets uitslagen.

Veel rusten doe ik. Als de voeten meewillen, ga ik ne keer in den hof.

Vandaag heb ik in ’t bad gezeten, mijn haar is geknipt want ’t was te lang, het stond wild,  ze hebben er krulspelden ingezet. (Zorgkundige) C. doet dat graag. Ze geven meer zorg nu.

Er zijn knoppen van mijne peignoir, vroeger deed ik dat zelf , maar ik zie nie meer van ‘t beste, (zorgkundige) M zal ze aanzetten. Een beetje lezen met bril lukt nog wel.

Ik bid nog alle dagen tot onze lieven Heer dat hij mij zo gemaakt heeft, ge zijt 100 jaar en ge weet het niet, ’t is voorbij gegaan.”

   

In WZC de Ceder wordt de raad van Victorine door iedereen goed opgevolgd: personeel, bewoners en familie.

    

Ondanks dit goede nieuws gaat het woonzorgcentrum nog niet open voor fysiek bezoek.

Maar binnen WZC De Ceder proberen ze creatieve alternatieven mogelijk te maken. Zo staat er een speciale gele brievenbus aan de ingang waar familieleden fotoalbums, kaartjes of brieven kunnen in deponeren. Familieleden kunnen ook een afspraak maken voor een video- of luidsprekergesprek. Er is zelfs een tuingesprek mogelijk. Familie aan de ene kant van het tuinscherm, de bewoner langs de andere kant. Alle afspraken hiervoor kunnen gemaakt worden tijdens weekdagen tussen 9 en 16 uur op animatie.wzcdeceder@ocmwbeersel.be  of T02 334 99 00. De bezoekjes of videogesprekken gaan enkel door op weekdagen.

Nieuwsoverzicht