Mondmaskers voor inwoners

do 23 april 20
Het gemeentebestuur heeft verschillende bestellingen van mondmaskers geplaatst. Er is echter nog geen duidelijkheid wanneer deze worden geleverd. De bedeling aan inwoners kan voorlopig dan ook nog niet concreet gepland worden. Van zodra dit wel duidelijk is, verneem je het via www.beersel.be.

      

Maak je eigen mondmasker

    

Zelfgemaakte maskers zijn erg nuttig voor wie ziek is en thuis in quarantaine zit. Zo blijven de professionele maskers vrij voor dokters en andere gezondheidswerkers, want het zijn zij die elke dag opnieuw hun eigen gezondheid riskeren voor de gezondheid van de hele bevolking. Ook als je een zelfgemaakt masker draagt, verlaag je de kans om iemand uit je omgeving te besmetten.

  

Ben je goed met naald en draad en wil je je graag inzetten voor mensen die momenteel werkzaam zijn in de zorg? Schenk dan je zelf gemaakte mondmaskers aan het zorgpersoneel!

Je mag de gemaakte mondmaskers deponeren in de grote houten doos voor de ingang van het sociaal huis, Henry Torleylaan 13 te Huizingen.

  

De FOD Volksgezondheid gaf een patroon vrij en spoort iedereen aan om zelf mondmaskers te maken. Je vindt het patroon en instructies hier terug: https://maakjemondmasker.be/

   

Nieuwsoverzicht