Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuwe geluidsschermen op binnenring in Beersel: oprit Huizingen (nr. 20) richting Brussel tot 4 maart afgesloten

do 16 januari 20
Vanaf maandag 20 januari gaan de werken op de Ring rond Brussel (R0) ter hoogte van Beersel een volgende fase in. Wegen en Verkeer start er met het bouwen van nieuwe geluidsschermen op de binnenring, rijrichting Brussel.

Om de werken op een vlotte en veilige manier te kunnen uitvoeren, wordt het doorgaand verkeer op de binnenring over twee in plaats van drie rijstroken gestuurd en zal de oprit in Huizingen (nr. 20) richting Brussel vanaf zaterdagavond 18 januari tot het einde van de werken afgesloten worden voor alle verkeer. Volgens de huidige planning duren de werken op de binnenring in Beersel tot 4 maart. 

Meer informatie op www.wegenenverkeer.be/geluidsschermen-R0

Start werken op binnenring in Beersel

Maandag 20 januari start Wegen en Verkeer met het bouwen van nieuwe geluidsschermen op de binnenring in Beersel. De verouderde schermen en de stalen vangrails worden eerst afgebroken om vervolgens nieuwe schermen en betonnen veiligheidsstootbanden te kunnen plaatsen. Volgens de huidige planning duren deze werken tot 4 maart.

 

Wegversmalling op R0 en afsluiten oprit Huizingen vanaf zaterdagavond 18 januari

Voor het doorgaand verkeer op de binnenring en het lokaal verkeer in de omgeving van de werken is er al vanaf zaterdagavond hinder. De aannemer zal dan de nodige werfsignalisatie plaatsen, het aantal rijstroken op de binnenring terugbrengen van drie naar twee en de oprit Huizingen (nr. 20) richting Brussel afsluiten. Het afsluiten van de oprit, zowel vanaf de Henri Torleylaan als vanaf de Alsembergsesteenweg, is nodig omdat de oprit anders in de werfzone van de aannemer zou uitkomen.

Omleiding voor verkeer via Alsembergsesteenweg en Bergensesteenweg

Tijdens de afsluiting van oprit Huizingen (nr. 20) richting Brussel zal het verkeer omgeleid worden via de Alsembergsesteenweg (N231) en de Bergensesteenweg (N6) om vervolgens via het op- en afrittencomplex aan de Ikea in Anderlecht de Ring te kunnen bereiken.

Nieuwsoverzicht