Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuwe samenstelling LOKO

do 13 juni 19

Op donderdag 16 mei 2019 vond het jaarlijks Lokaal Overleg Kinderopvang & Opvoedingsondersteuning (LOKO) plaats. Het LOKO heeft de bedoeling iedereen samen te brengen die in de gemeente Beersel met de opvang van jonge kinderen bezig is: ouders, de opvang, scholen, Huis van het Kind,  jeugdwerk, het lokaal bestuur en andere belanghebbenden. Ze geven advies aan het lokaal bestuur over haar beleid en de uitbouw van kinderopvang in de gemeente.

 

Binnen de gemeente is er een actief Huis van het Kind met verschillende acties en projecten. Bij de start van de nieuwe legislatuur werd het LOK dan ook uitgebreid tot Lokaal Overleg Kinderopvang en Opvoedingsondersteuning of LOKO. Het LOKO biedt onder andere steun aan acties zoals de fietshappening in kader van Week van de Opvoeding, de workshopnamiddag voor Dag van de Armoede, het babycafé, de luierkast, …

 

Het LOKO vindt plaats onder leiding van een voorzitter, Jos Van Vreckem, die reeds vier legislaturen op rij werd verkozen. Schepen Sonia Van Wanseele neemt deel aan het overleg vanuit haar bevoegdheid voorschoolse kinderopvang, welzijn en gezin. Schepen Vander Meylen woont het overleg bij vanuit zijn bevoegdheid buitenschoolse kinderopvang.

Nieuwsoverzicht
LOKO

Openingsuren & contact

Kindbeleid

adres
Torleylaan 131654 Huizingen
tel.
02 356 73 18
e-mail
info@ocmwbeersel.be