Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zwerfvuilactie “Op 5 minuten proper” groot succes

zo 12 mei 19
De zwerfvuilcampagne “Op 5 minuten proper”, die liep van 23 maart tot 28 april, is afgelopen. Tijdens deze campagne bundelden Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw de krachten in hun strijd tegen het zwerfvuil.
Als doel werd er gesteld dat elk gezin 5 minuten zou opruimen en dat er op die manier 281.759 minuten (of bijna 4.700 uur) zou worden opgeruimd.
 
Het bleef tot op het einde onduidelijk of dit doel zou behaald worden, maar uiteindelijk bleek dit geen probleem te zijn: 395.153 minuten of 6.586 uur werd er opgeruimd. Een ongelooflijk succes! In totaal werden 486 km straten zwerfvuilvrij gemaakt, en dat in totaal met 3.706 vrijwilligers. Dat is aanzienlijk meer dan de vorige jaren. Een deel van de vrijwilligers geeft aan ook buiten deze campagneperiode regelmatig de baan op te blijven gaan om hun buurt proper te houden.
 

Hou het proper!

Onderzoek van OVAM toont aan dat 3 op 4 Vlamingen zich ergeren aan zwerfvuil. Ondanks de vele zwerfvuilacties en -campagnes, blijven veel mensen de kwalijke gewoonte hebben om afval zomaar op de grond te gooien.  De inzet van vele vrijwilligers wordt vaak snel teniet gedaan. Die foute attitude moet de wereld uit. Gooi je afval niet langer nonchalant op straat. Neem het mee naar huis of gooi het in een openbare zwerfvuilbak. Zo blijven de straten proper!

 
 

 

 

Op volledig scherm weergeven

 

Nieuwsoverzicht
Zwerfvuilactie

Openingsuren & contact

Milieu

adres
Alsembergsteenweg 10461652 Alsemberg
tel.
02 359 17 36
fax
02 359 17 18
e-mail
milieu@beersel.be

Lees meer artikels over