Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Beersel ondertekent het vernieuwde Charter Gezonde Gemeente

di 30 april 19
Door het ondertekenen van het Charter bekrachtigt gemeente Beersel de intentie om tijdens de komende legislatuur in te zetten op gezondheidsbevordering en ziektepreventie.

 

De ondertekening van dit Charter een verderzetting van het engagement dat het vorige bestuur maakte. Toch wordt gezondheid een steeds belangrijker aandachtspunt in de verschillende beleidsdomeinen. Het krijgt ook vaker een concretere invulling. Gemeenten houden daarbij rekening met de lokale noden en zien hun Gezonde Gemeente intentie als een antwoord op de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs - Sustainable Development Goals).

 

Wat is een Gezonde Gemeente?

Gezonde Gemeente is een kadermethodiek. Dat wil zeggen dat het praktische instrumenten aanreikt die gemeenten helpen om stap voor stap een lokaal gezondheidsbeleid uit te bouwen. Dat doen ze met de hulp van de Vlaamse Logo’s die hen coachen in dat traject.

 “Een Gezonde Gemeente streeft ernaar om een omgeving te creëren die iedere inwoner, bezoeker en werknemer optimaal stimuleert om gezond te leven. Een gezonde woon-, speel-, werk- en zorgomgeving dus, waarin gezondheidsverschillen vrijwel onbestaande zijn”.

De gemeenten die het Charter ondertekenden zijn: Affligem, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Herne, Hoeilaart, Kapelle-o/d-Bos, Kraainem, Lennik, Liedekerke, Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk, Overijse, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw, Steenokkerzeel, Ternat, Wezembeek-Oppem en Zemst. Halle, Machelen, Zaventem en Tervuren zullen het Charter op een later moment ondertekenen.

Gezonde Gemeente is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s, met als betrokken partners de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) met de steun van de Vlaamse overheid.

 

Meer info:

 

https://logozenneland.be/gezonde-gemeente - www.logozenneland.bewww.gezondegemeente.be

Nieuwsoverzicht
Gezonde Gemeente

Openingsuren & contact

Welzijn

adres
Torleylaan 131654 Huizingen
tel.
02 359 07 28
e-mail
welzijn@beersel.be