Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Uitgebreide pmd-zak is nog niet aan de orde

di 02 april 19
De pmd-zak, ofwel de blauwe zak, kennen we al meer dan 20 jaar en mag plastic flessen, metalen verpakkingen en drankkartons bevatten. Via de media vernam je dat deze zak wordt uitgebreid met alle plastic verpakkingen. Maar de uitbreiding van de pmd-zak (P+MD) in regio nog niet aan de orde.

Deze uitbreiding gaat niet van vandaag op morgen van kracht. Fost Plus voorziet binnen dit scenario een gefaseerde invoering vanaf juni 2019 tot en met 2021.  Wanneer precies de uitbreiding naar P+ zich in onze regio zal uitrollen, wordt geruime tijd op voorhand gecommuniceerd en voorbereid, door Fost Plus, Intradura en je gemeente. 

Dus in tussentijd blijven de gekende spelregels gelden en mogen botervlootjes, yoghurtpotjes en andere plastic verpakkingen dat geen plastic flessen zijn niet in de blauwe zak!


Wat dan met wel die andere plastic verpakkingen? Tot op vandaag horen deze nog steeds thuis in de restafvalzak. 

Je kan plastic verpakking en andere restplastic altijd naar het recyclagepark brengen en in de gemengde plasticcontainer deponeren.

 

Waarom Intradura kiest om zo snel mogelijk de uitgebreide PMD-zak in te voeren en niet al starten met een roze zak. 

Afvalintercommunales kiezen er meer en meer voor om nu toch al een extra zak (de roze zak) in te voeren en deze zelfs aan huis op te halen. Intradura kiest hier momenteel niet voor om volgende redenen:

  • Een extra zak invoeren en aan huis ophalen betekent een grote extra kost én nog eens een extra vrachtwagen in elke straat. Dit willen we vermijden.
  • We trachten in afwachting van de uitbreiding van de blauwe zak alle recyclageparken in ons werkingsgebied een container gemengde plastic te voorzien. Op deze manier zamelen we nu al plastic verpakking (en andere restplastic) apart in zonder dat dit in een aparte roze zak moet. Je kan gemengde plastic in eender welke plastic zak of bak aanbieden. 
Nieuwsoverzicht
Intradura

Openingsuren & contact

Milieu

adres
Alsembergsteenweg 10461652 Alsemberg
tel.
02 359 17 36
fax
02 359 17 18
e-mail
milieu@beersel.be

Lees meer artikels over