Kinderen inschrijven in secundair onderwijs via centraal aanmeldingsregister

do 26 maart 20
Alle leerlingen die naar het eerste jaar secundair onderwijs zullen gaan, moeten eerst digitaal aanmelden en erna inschrijven in de school.

Het aanmeldsysteem maakt gebruik van je schoolvoorkeur(en) en van een toevalsfactor om zo de plaatsen toe te wijzen indien er meer aanmeldingen dan vrije plaatsen zijn.

Aan leerlingen die willen inschrijven in 1A of 1B in de scholen gewoon secundair onderwijs van Alsemberg, Halle Sint-Genesius-Rode moeten zich eerst aanmelden. 

PROCEDURE

De procedure verloopt voor het basisonderwijs en secundair onderwijs in verschillende fasen:

  1.  Eerst je kind aanmelden via het internet.
  2. Daarna ontvang je een toewijzingsbericht.
  3. Tenslotte moet je gaan inschrijven in de toegewezen school. De data hiervoor worden later medegedeeld. 

SECUNDAIR ONDERWIJS:

De aanmeldingen gaan van start op maandag 30/03 om 14u tot 24/04-14u. Hier zijn momenteel geen wijzigingen in de data en procedure.

Mocht dit in de toekomst veranderen, dan zal dat via www.secundair-aanmelden.be en www.aanmelden.school gecommuniceerd worden. Via deze 2 sites kan men vanaf 30/03 ook de link vinden om aan te melden.

BASISONDERWIJS

De aanmeldperiode loopt nog tot dinsdag 31/03 - 16u, zoals gepland. Ouders moeten tegen dat moment hun kind aanmelden. Wie hulp nodig heeft, kan telefonisch of via mail terecht bij de partners op https://www.basisschool-aanmelden.be/contact

Op 29 april zullen de ouders het resultaat van hun toewijzing ontvangen. In deze mail zal staan hoe ze de inschrijving van hun kind in de toegewezen school moeten realiseren.

Nieuwsoverzicht
Secundair Onderwijs

Openingsuren & contact

Onderwijs

adres
Alsembergsteenweg 10461652 Alsemberg
tel.
02 359 18 51
e-mail
onderwijs@beersel.be

Lees meer artikels over