Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Groenwerken aan Woonzorgcentrum De Ceder

do 20 december 18
Begin januari starten er vellingswerken en heraanplanting nieuwe bomenrij aan Woonzorgcentrum De Ceder. De werken lopen tot eind maart zonder hinder voor het verkeer.

Binnenkort zal de bomenrij met Italiaanse populieren tussen de langsparkeerhaven van het woonzorgcentrum en de aanpalende privétuinen aan de Navetstraat verwijderd worden. In de voorbije jaren werd getracht deze verticale groenbuffer zo lang mogelijk in stand te houden, maar een laatste conditiecontrole van deze bomen wees uit dat een dringende kapping omwille van de openbare veiligheid noodzakelijk is. Een aantal bomen in de rij zijn afgestorven, anderen sterk aangetast door inrotting van stam en wortelhals. De standplaats op de smalle strook tussen langsparkeerhaven en aanpalende tuinen en woningen vereisen een dringende aanpak om stormgevaar te voorkomen.

Om een volwaardige groenbuffer tot voldoende hoogte uit te laten groeien zal na de velling onmiddellijk een nieuwe bomenrij aangeplant worden ter hoogte waar het woonzorgcentrum twee en drie bouwlagen telt. Vanzelfsprekend verdienen de jonge bomen wat groeitijd om te ontwikkelen tot een waardevol groenscherm.

De werken in eigen beheer worden gepland tussen begin januari en half maart 2019. 

Nieuwsoverzicht
WZC De Ceder

Openingsuren & contact

Groenbeheer

adres
Alsembergsteenweg 10461652 Alsemberg
tel.
02 359 17 52
e-mail
groenbeheer@beersel.be

Lees meer artikels over