Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Mogelijke elektriciteitsschaarste

do 25 oktober 18
U hebt het wellicht al vernomen via de media. Deze winter bestaat de kans dat er te weinig elektriciteit beschikbaar zal zijn.

Wanneer dit zich zou voordoen, zal de overheid beslissen om het verbruik te beperken. Een georganiseerde afschakeling (het gecontroleerd onderbreken van bepaalde zones) is daarbij een laatste maatregel. Dit zal dan hoogstwaarschijnlijk gebeuren tijdens de piekuren, en dat is vooral tussen 17.00 en 20.00 uur.

De bevoegde instanties zoeken op dit moment nog naar oplossingen om het niet zo ver te laten komen.

Wanneer het daadwerkelijk tot een afschakeling komt, treedt het federaal afschakelplan in werking en bepaalt dat plan welke gemeentes/wijken worden afgeschakeld. In dat plan zijn 8 schijven/zones opgenomen. Men zal bij eventuele afschakeling bij schijf 8 beginnen en roteren in dalende volgorde, van schijf 8 naar schijf 2. Schijf 1 blijft normaal buiten schot en wordt uitsluitend afgeschakeld bij extreme gevallen.

Dworp, Huizingen en Lot zijn grotendeels opgenomen in schijf 7, Beersel voornamelijk in schijf 5. Alsembergse straten zitten in schijf 5 en/of schijf 7. 

In geval van afschakeling komen de straten uit schijf 7 als tweede aan de beurt. De straten in schijf 5 als vierde. 

 

Surf naar https://afschakelplan.eandis.be/ om alvast na te gaan in welke schijf uw straat is opgenomen.

U kan het risico op stroomtekort op de voet volgen via: http://www.elektriciteit-in-evenwicht.be/

Nieuwsoverzicht
Electriciteit

Lees meer artikels over