naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Extra controle op zwerfvuil en sluikstorten

vr 14 september 18
Afval heeft een grote impact op het milieu. Daarom neemt Gemeente Beersel, net zoals Halle en Sint-Pieters-leeuw deel aan de Vlaamse handhavingsweek van 17 tot en met 23 september.

Niet alleen het milieu kreunt onder het afval. Het komt steeds vaker in de voedselketen terecht, dus ook voor mens en dier zijn de gevolgen zeer nefast. Bovendien kosten deze bergen afval hopen geld aan de verschillende overheden.

Nochtans is het maar een kleine moeite om afval netjes in de juiste afvalzak te stoppen. Om mensen te motiveren worden er regelmatig doelgerichte acties op poten gezet met de Mooimakers en de afvalintercommunales. Maar tijdens de Vlaamse handhavingsweek ‘zwerfvuil en sluikstort’ gaan we nog een stapje verder.

Zowel politie, gemeenschapswachten, toezichthouders van o.m. Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn, waterwegbeheerders maar ook GAS-vaststellers zullen tussen 17 en 23 september extra toezien op zwerfvuil en sluikstorten. Overtreders zullen aangesproken worden op hun foutief gedrag en ook beboet worden. Uiteraard gaan we ook positieve acties van inwoners aanmoedigen!  

Meer info?

http://mooimakers.be/week-van-de-handhaving

 

Nieuwsoverzicht
Handhavingsweek

Openingsuren & contact

Milieu

adres
Alsembergsteenweg 10461652 Alsemberg
Tel. tel.
02 359 17 36
Fax fax
02 359 17 18
e-mail
milieu@beersel.be

Lees meer artikels over