naar inhoud

Gezocht: Toeristische gids Kasteel van Beersel

wo 06 september 17
Ter uitbreiding van de gidsenpool van streekvereniging ‘Streekgidsen Pajottenland & Zennevallei’ zijn we dringend op zoek naar nieuwe kandidaat-gidsen voor het Kasteel van Beersel.

Het Kasteel van Beersel, een waterburcht, is één van de weinige goed bewaarde voorbeelden van middeleeuwse krijgsbouwkunde in ons land. Het staat er nog zoals het er uitzag aan het einde van de 17de eeuw. Sinds 1999 nam het gemeentebestuur van Beersel het beheer van het kasteel over van de Koninklijke Vereniging der Historische Woonsteden van België via een erfpachtovereenkomst. Jaarlijks krijgt het kasteel meer dan 13.000 bezoekers over de vloer. Geregeld worden er ook groepsbezoeken onder begeleiding van een gids aangevraagd. Voor deze groepsbezoeken zijn we op zoek naar enthousiaste kandidaat-gidsen met een passie voor geschiedenis en cultuur.

Profiel

  • U bent leergierig, klantvriendelijk en positief ingesteld
  • U hebt interesse in de geschiedenis van Beersel en/of in het Kasteel van Beersel en ook in de bredere regio Pajottenland & Zennevallei.
  • U bent beschikbaar tijdens weekdagen en/of tijdens het weekend
  • U kan eventueel ook gidsbeurten verzorgen in het Frans, Engels en/of Duits. Ook personen die het Frans, het Duits of het Engels als moedertaal hebben, verwelkomen wij graag als kandidaat-gids.

Aanbod

  • U wordt lid van de streekvereniging ‘Streekgidsen Pajottenland & Zennevallei’. Jaarlijks organiseren zij ook verschillende ledenactiviteiten waar je vrijblijvend aan kan deelnemen.
  • Vrijwilligersvergoeding
  • Mogelijkheid om daarnaast ook bij andere attracties in de regio te gidsen (via lidmaatschap bij Streekgidsen Pajottenland & Zennevallei)

Heeft u zin om mee te werken aan de toekomst van het toerisme in Beersel en voldoet u aan bovenstaand profiel? Contacteer gerust de Dienst Toerisme voor meer informatie:

Dienst Toerisme
Gemeenveldstraat 1, 1652 Alsemberg
02 359 16 36
toerisme@beersel.be
www.toerismebeersel.be
Facebook:
'Visit Beersel'

Nieuwsoverzicht
Kasteel Beersel

Openingsuren & contact

Toerisme

adres
Gemeenveldstraat 11652 Alsemberg
Tel. tel.
02 359 16 36
Fax fax
02 359 16 34
e-mail
toerisme@beersel.be