naar inhoud
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Geleide Kesterbeekwandeling met bezoek Tuin der Onlusten

wo 05 juli 17
Op zondag 6 augustus kan je samen met een deskundige gids de Kesterbeekwandeling verkennen. Startpunt is de Sint-Lambertuskerk in centrum Beersel.
Het brongebied van de Kesterbeek vormt het decor voor de Kesterbeekwandeling, een lus doorheen de velden en bossen tussen Beersel, Dworp en Alsemberg. 

Vlakbij de parochiekerk van Beersel bevindt zich op de Uwenberg het Herman Teirlinckhuis. In deze villa uit 1936 bracht schrijver Herman Teirlinck de laatste 30 jaar van zijn leven door. Teirlinck kan beschouwd worden als een van de invloedrijkste schrijvers die Vlaanderen heeft gekend.

Onderweg kom je langs de Tuin der Onlusten in de Klutsstraat, een creatie van kunstenaar Al Balis die verschillende afgedankte voorwerpen verwerkt tot een bizar staaltje van hedendaagse kunst. Via smalle veld- en wandelwegen kom je over de Meigemheide, een beschermd landschap, uit bij het Begijnenbos. Aan de rand van dit bos heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Na de passage door het bos gaat het via de Bruineput terug noordwaarts richting Beersel centrum. Onderweg kom je nog voorbij de tonnenwasser op de rotonde van de Laarheidestraat. De kesterbeekwandeling is een echte aanrader voor liefhebbers van wandelen, natuur en cultuur!

Praktisch

Vertrek: 14u00 - Herman Teirlinckplein, 1650 Beersel

Afstand: 7,5 km

Prijs: gratis

Inschrijving: verplicht via toerisme@beersel.be (deadline inschrijving: 30/07/17)

Nieuwsoverzicht
Tuin der Onlusten

Openingsuren & contact

Visit Beersel

adres
Gemeenveldstraat 11652 Alsemberg
Tel. tel.
02 359 16 36
e-mail
visit@beersel.be