NIRVANA MTV UNPLUGGED - CONCERT

Het was misschien wel dé muzikale gebeurtenis van de jaren negentig, de akoestische sessie die Nirvana opnam in 1993 voor de MTV UNPLUGGED reeks. De groep was in de jaren daarvoor als een komeet omhoog geschoten en zanger/gitarist Kurt Cobain was, met zijn ostentatief gedrag en gepassioneerde songs en performances, een rolmodel geworden voor alternatieve jeugd. Nog geen half jaar late...

Wanneer

  • vr 3 december 21
    Van 20.15 u tot 22.00 u

Prijs

€ 23,00 (Jongeren -21 - 10,00 euro, Lerarenkaart - 22,00 euro, Abonneekorting 21-22 - 21,00 euro)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Contact

e-mail
info@demeent.be
website
http://www.demeent.be

Info

Het was misschien wel dé muzikale gebeurtenis van de jaren negentig, de akoestische sessie die Nirvana opnam in 1993 voor de MTV UNPLUGGED reeks. De groep was in de jaren daarvoor als een komeet omhoog geschoten en zanger/gitarist Kurt Cobain was, met zijn ostentatief gedrag en gepassioneerde songs en performances, een rolmodel geworden voor alternatieve jeugd.

Nog geen half jaar later maakte hij een einde aan zijn leven en werd de opname alsnog postuum uitgebracht. Het zijn allemaal zaken die bijdragen aan het iconische statuut van deze sessie.Kurt Cobain zou uiteindelijk slechts 27 jaar worden. Ook UNPLUGGED wordt 27 jaar in 2021. Met dat alles in het achterhoofd vatten enkele muzikanten het idee op om deze plaat live en integraal te brengen. Verwacht je niet aan een verkleedpartij of klakkeloze imitatie maar aan een oprecht eerbetoon aan de plaat (en aan de frontman) waardoor zij allen getriggerd werden om zelf hun eerste stappen als muzikant te zetten.

Beeld je een decor in met witte lelies, barkrukken, kandelaars en typerende rode gordijnen, in combinatie met deze muzikanten. Verwacht je aan een trip down memory lane to the 90â??s. Puur en ontwapenend, zonder oversturing en elektrische gitaren, geheel in de sfeer van MTV UNPLUGGED.

 
Alle activiteiten