ATANERES ENSEMBLE & FOUR ACES GUITAR QUARTET

Deze informatie is niet meer actueel!
Het jong en professioneel strijkorkest Ataneres richt zich naast het gevestigde strijkersrepertoire op de combinatie van verschillende muziekgenres. Het naadloos samenspel op het podium zorgt voor een interactief en hecht ensemble waarbij actie en levendig musiceren op de voorgrond komen te staan. Met Full House kleuren het Ataneres Ensemble en Four Aces buiten de lijntjes van de klassieke ...

Wanneer

  • wo 30 september 20
    Van 20.15 u tot 21.15 u

Prijs

€ 22,00 (Basistarief: € 22,00; Abonneekorting 19-20: € 20,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 20,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

Het jong en professioneel strijkorkest Ataneres richt zich naast het gevestigde strijkersrepertoire op de combinatie van verschillende muziekgenres. Het naadloos samenspel op het podium zorgt voor een interactief en hecht ensemble waarbij actie en levendig musiceren op de voorgrond komen te staan.

Met Full House kleuren het Ataneres Ensemble en Four Aces buiten de lijntjes van de klassieke muziek. De excentrieke bezetting van deze productie enerzijds, en de diverse – soms gewaagde - stukkenkeuze anderzijds, belooft het publiek een spannende ontdekkingsreis van nieuwe kleuren en dynamiek. Het uitzonderlijke technische niveau van de solisten, ook wat betreft Zuiderse muziek en speeltechnieken, garandeert een avond vol vurige virtuositeit.

Het Ataneres Ensemble is een jong, professioneel strijkorkest met roots in Leuven. Naast het gevestigde strijkersrepertoire richt het ensemble zich op originele combinaties over verschillende muziek- en kunstgenres heen. Ataneres Ensemble werkt geregeld samen met gerenommeerde solisten en dirigenten.

Het Four Aces Guitar Quartet is in 2008 ontstaan toen Menno Buggenhout, Inti De Maet, Maarten Vandenbemden en Stein Verrelst elkaar ontmoetten tijdens het Gitaarsymposium te Iserlohn. Hun eerste concert ooit was onderdeel van een afstudeerproject. In 2013 werd het ensemble de laureaat van Supernova, een Belgische kamermuziekcompetitie die wordt ondersteund door het nationale radio- en televisienetwerk, de Belgische overheid en talrijke cultuurpartners. In 2017 won het kwartet de internationale kamermuziekcompetitie Paola Ruminelli in Ossola (Italië). De afgelopen twee jaar toeren ze, naast België, lustig de hele wereld rond met regelmatige concertreizen naar China en Amerika - waar ze inmiddels naam maakten.

Alle activiteiten