JAZZLAB CONCERT: DOUBLE BILL: KREIS + THUNDERBLENDER

Het jonge trio Kreis bevindt zich op het veld tussen lyrische jazz, kamermuziek en filmische bedwelming. Zachtmoedig exploreren ze de grenzen van compositie en improvisatie. Thunderblender brengt een avond vol avontuurlijke, moderne jazz beladen met emoties, heftige grooves en fragiele intimiteit. Concert werd verplaatst naar 23 december 2020. Tickets blijven geldig. Jazzlab brengt een avond ...

Wanneer

  • wo 23 december 20
    Van 20.15 u tot 22.15 u

Prijs

€ 22,00 (Basistarief: € 22,00; Abonneekorting 19-20: € 20,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 20,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

Het jonge trio Kreis bevindt zich op het veld tussen lyrische jazz, kamermuziek en filmische bedwelming. Zachtmoedig exploreren ze de grenzen van compositie en improvisatie. Thunderblender brengt een avond vol avontuurlijke, moderne jazz beladen met emoties, heftige grooves en fragiele intimiteit.

Concert werd verplaatst naar 23 december 2020. Tickets blijven geldig.

Jazzlab brengt een avond gevuld met harmonieuze tegenstellingen. Het jonge trio Kreis brengt muziek die zich bevindt tussen zachtaardige jazz en kamermuziek. Ze verkennen de grenzen van improvisatie en compositie om te komen tot intieme en breekbare muziek. Het naadloze samenspel van Thunderblender zorgt voor een melodieus en ritmisch complex spel dat nooit voorspelbaar is. Deze muzikanten vullen de avond met avontuurlijke en moderne jazz.

Stan Maris, Benjamin Hermans en Kobe Boon vormen samen Kreis, een muzikaal trio wiens speelvlak zich bevindt tussen lyrische jazz, mijmerende kamermuziek en het suggestieve van filmmuziek. De muziek is verwant aan de folktradities van het Hoge Noorden ; in combinatie met elegante kamermuziek en jazz, zorgt dit voor een samenkomst van veel moois. Kreis is geen trio dat je achterover zal blazen met een shocktechniek. Allesbehalve, het is een band die langzaam onder de huid kruipt, stilletjes binnensluipt om dan los te laten en de luisteraar stelselmatig onder te dompelen in hun muziek.

Hoewel Thunderblender zich laat inspireren door hedendaagse muziek en Amerikaanse grootheden, hebben ze een door en door Europees geluid met een heel eigen klank. De drie muzikanten Sam Comerford, Hendrik Lasure en Jens Bouttery zorgen elk voor hun persoonlijke insteek binnen een harmonieus samenspel dat zich uit in een onvoorspelbaar en avontuurlijk spel. Bekroond met de TOOTS THIELEMANS AWARD combineert het trio gretig vrije improvisatie, zachte momenten en funky grooves tot een avond vol spanning.
Alle activiteiten