JAN DECLEIR, HET BANKET, I SOLISTI EN VLAAMS RADIOKOOR

Deze informatie is niet meer actueel!
Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor brengen een theaterconcert waarin de illustere zaak rond de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru wordt opgevoerd. Een geestig proces van een moordzaak zonder lijken. Een geestig proces van een moordzaak zonder lijken. De Parijse Henri-Désiré Landru doet tijdens de Eerste Wereldoorlog minstens elf vrouwen in zijn oven verdwijnen. In zijn notities ...

Wanneer

  • vr 25 september 20
    Van 20.15 u tot 21.30 u

Prijs

€ 22,00 (Basistarief: € 22,00; Abonneekorting 19-20: € 20,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 20,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor brengen een theaterconcert waarin de illustere zaak rond de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru wordt opgevoerd. Een geestig proces van een moordzaak zonder lijken.

Een geestig proces van een moordzaak zonder lijken.

De Parijse Henri-Désiré Landru doet tijdens de Eerste Wereldoorlog minstens elf vrouwen in zijn oven verdwijnen. In zijn notities staan zelfs de namen van 384 dames, maar wat is er precies met hen gebeurd? De enige getuige van zijn gruweldaden is Landru zelf. Waar zijn de lijken? Wat is zijn motief?

In 1921 wordt de Fransman na een spectaculair proces veroordeeld tot de doodstraf. Tijdens zijn rechtszaak ontpopt hij zich als een meesterlijk manipulator en entertainer, onder massale publieke belangstelling. Op spitsvondige wijze omzeilt Landru alle lastige vragen en krijgt hij de lachers op zijn hand.

I SOLISTI, Vlaams Radiokoor en Het Banket presenteren een nieuw theaterconcert gebaseerd op deze waargebeurde illustere zaak: een portret van de gruwelijke grappenmaker in de gedaante van een charmante huisvader, met Jan Decleir in de hoofdrol. De nieuwe theatertekst van Brechtje Louwaard en Tristan Versteven en een compositie van Frederik Neyrinck nemen je mee terug in de tijd en vertellen je Landru's verhaal.

'Landru is een productie van Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor
Alle activiteiten