FILM // PARASITE

Deze informatie is niet meer actueel!
Een arm gezin dat in hun kelderwoning 'parasiteert' op de wifi uit de buurt en pizzadozen vouwt tegen een hongerloon, infiltreert stap voor stap de villa van de rijke familie Park. Een vlijmscherpe sociale satire waarin de tegenstelling tussen rijk en arm op de spits wordt gedreven. Parasite is een vlijmscherpe sociale satire waarin de tegenstelling tussen rijk en arm op de spits wordt ...

Wanneer

  • zo 12 juli 20
    Van 20.00 u tot 22.12 u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: € 6,00; Filmpas: € 5,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

Een arm gezin dat in hun kelderwoning 'parasiteert' op de wifi uit de buurt en pizzadozen vouwt tegen een hongerloon, infiltreert stap voor stap de villa van de rijke familie Park. Een vlijmscherpe sociale satire waarin de tegenstelling tussen rijk en arm op de spits wordt gedreven.


Parasite is een vlijmscherpe sociale satire waarin de tegenstelling tussen rijk en arm op de spits wordt gedreven. Met een precies gevoel voor setting ensceneert Bong Joo-ho een treffen tussen de boven- en onderlaag van de Zuid-Koreaanse maatschappij.

Een arm gezin dat in hun kelderwoning 'parasiteert' op de wifi uit de buurt en pizzadozen vouwt tegen een hongerloon, infiltreert stap voor stap de villa van de rijke familie Park. Zodra Ki-woo met een vals universiteitsdiploma de ommuurde tuin binnenstapt om zich voor te doen als leeraar Engels voor de tienerdochters van het rijke gezin, bevindt hij zich in een andere wereld. Ietwat onwennig neemt Ki-woo zijn vertrek in de modernistische woonst, waarin luxueuze gadgets het lege leven niet kunnen verdoezelen. Met de geveinsde goedmoedigheid van een volleerde oplichter introduceert hij meteen zijn zus Ki-jeong als een kennis die de geschikte begeleider zou zijn voor het zoontje van de Parks, dat volgens zijn ouders een waar artistiek talent bezit. In geen tijd zet Bong Joon-ho de parameters uit voor een klassenstrijd waarbij een opvolging van verhaalwendingen er voor zorgt dat Parasite zich niet vastwerkt in eenvoudige metaforen.
Alle activiteiten