FILM // PIRANHAS (La paranza dei bambini)

Deze informatie is niet meer actueel!
De Italiaanse schrijver en scenarist Saviano (o.a. GOMORRA), die al jaren ondergedoken leeft na bedreigingen door maffia, won op de Berlinale de Zilveren Beer voor LA PARANZA DEI BAMBINI. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek over een bende jongeren in het woeste hart van Napels. De Italiaanse schrijver en scenarist Saviano (o.a. GOMORRA), die al jaren ondergedoken leeft na ...

Wanneer

  • zo 8 maart 20
    Van 20.00 u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: € 6,00; Filmpas: € 5,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

De Italiaanse schrijver en scenarist Saviano (o.a. GOMORRA), die al jaren ondergedoken leeft na bedreigingen door maffia, won op de Berlinale de Zilveren Beer voor LA PARANZA DEI BAMBINI. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek over een bende jongeren in het woeste hart van Napels.

De Italiaanse schrijver en scenarist Saviano (o.a. GOMORRA), die al jaren ondergedoken leeft na bedreigingen door maffia, won op de jongste Berlinale de Zilveren Beer voor LA PARANZA DEI BAMBINI of PIRANHAS. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek over een bende jongeren in het woeste, treurende hart van Napels.

Een groep minderjarige patsertjes wil de criminele ladder in sneltempo beklimmen. De vijftienjarige Nicola en zijn maten worstelen met familie, groepsdruk en de liefde terwijl ze de smalle straten van Napels onderdompelen in scooterolie en vers bloed. Ze verhandelen drugs en aarzelen niet om hun wapens te gebruiken om de controle over de buurt over te nemen.

Giovannesi, die als regisseur ook aan GOMORRA meewerkte, bevolkt de cast met onervaren Napolitanen, en parkeert de film naast genreklassiekers als CIDADE DE DEUS en MEAN STREETS. Ijzingwekkend, zelfs voor wie al drie seizoenen van GOMORRA achter de kiezen heeft.

Over PIRANHAS (LA PARANZA DEI BAMBINI)

"Conform de tendens in de recente Italiaanse cinema – denk maar aan snoeiharde misdaadkronieken als DOGMAN en SUBURRA – kiest Giovannesi niet voor het vermanende vingertje. Hij houdt het veeleer op een amorele registratie van geweld dat almaar meer geweld veroorzaakt, en waarbij de slachtoffers steeds jonger worden. Wat begint als een ontnuchterend from rags to riches-verhaal krijgt gaandeweg de allures van een noodlotsdrama. Het schokkende slotbeeld, waarin de protagonisten zich stoïcijns naar de plek van de finale afrekening begeven, is veelzeggend. Als het hedendaagse equivalent van de vogelvrijverklaarden in THE WILD BUNCH, BUTCH CASSIDY AND THE SUNDANCE KID en andere westerns gaan ze doelbewust hun ondergang tegemoet." – Gorik De Heneau (Filmmagie)

“PIRANHAS is gebaseerd op een roman uit 2016 van onderzoeksjournalist en auteur Roberto Saviano, die onder permanente politiebewaking leeft sinds hij zich met zijn nonfictie-bestseller GOMORRA de woede van de Camorra op de hals haalde. In LA PARANZA DEI BAMBINI (in het Nederlands uitgebracht als DE KINDEREN IN DE SLEEPNETTEN) gaat Saviano in op het fenomeen van jonkies (piranha's) die de plek innemen van gearresteerde of omgekomen Camorra-bazen. Ook het mede door Saviano geschreven scenario van PIRANHAS, dat op het Filmfestival van Berlijn werd bekroond met een Zilveren Beer, drukt je hard met de neus op de feiten.” – Kevin Toma (Volkskrant)
Alle activiteiten