FILM: SO LONG MY SON

Deze informatie is niet meer actueel!
SO LONG, MY SON is een kritisch, maar vooral een realistisch pareltje dat een impressie geeft van de grote veranderingen die de Chinese samenleving kenmerken, verteld op het niveau van de kleine man. Twee gezinnen groeien vanaf de jaren 80 samen op tijdens de revolutionaire hervormingen in China. Twee gezinnen groeien vanaf de jaren 80 samen op tijdens de revolutionaire hervormingen in China. ...

Wanneer

  • zo 8 december 19
    Van 20.00 u tot 22.55 u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: € 6,00; Filmpas: € 5,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

SO LONG, MY SON is een kritisch, maar vooral een realistisch pareltje dat een impressie geeft van de grote veranderingen die de Chinese samenleving kenmerken, verteld op het niveau van de kleine man. Twee gezinnen groeien vanaf de jaren 80 samen op tijdens de revolutionaire hervormingen in China.

Twee gezinnen groeien vanaf de jaren 80 samen op tijdens de revolutionaire hervormingen in China. Hun wegen scheiden na het verlies van een kind tijdens een tragisch ongeluk. Te midden van een land in ontwikkeling blijken families, vriendschappen, liefde en het lot ook aan veranderingen onderhevig te zijn. Hoewel de beide gezinnen na al die jaren uit elkaar zijn gegroeid, is hun zoektocht naar de waarheid en drang naar verwerking van de tragedie altijd hetzelfde gebleven. Soms kan het echter een leven lang duren alvorens men klaar is om vaarwel te zeggen.

Regisseur Wang Xiaoshuai is geen onbekende op het internationale filmtoneel en sleept met al zijn films wel een prijs in de wacht. Een deel van zijn films wordt door het maatschappijkritische karakter geboycot in China. Ook SO LONG, MY SON is kritisch maar is vooral een realistisch pareltje dat een impressie geeft van de grote veranderingen die de Chinese samenleving kenmerken, verteld op het niveau van de kleine man. Zowel de hoofdacteur als -actrice werden op het filmfestival van Berlijn bekroond met de Zilveren Beer.

Over SO LONG, MY SON

“Niet alleen het verhaal grijpt naar de keel, ook en zelfs vooral de intelligente wijze waarop Wang het vertelt. Hij wipt zonder veel aanwijzingen heen en weer tussen tijdsperiodes en de aard van de relaties tussen personages blijft soms lang in nevelen gehuld.”– Christophe Verbiest (De Morgen)

“Ik kan niet genoeg benadrukken hoe uniek de kijkervaring is die Wang Xiaoshuai ons biedt. Niet alleen word je opgeslorpt door een geweldig verhaal en ondergedompeld in de Chinese geschiedenis, je ervaart ook een enorme emotionele catharsis tijdens het laatste kwartier. Alleen al om dat grootse cinemamoment te ervaren, zou je “SO LONG, MY SON” moeten zien. Maar ook omdat deze parel misschien wel de beste film van het jaar is.”– Chris Craps (Vertigoweb)
Alle activiteiten