FILM: QUEEN OF HEARTS

Deze informatie is niet meer actueel!
Anne lijkt haar leven op orde te hebben. Ze is getrouwd, heeft twee dochters, een goede baan en een mooi huis. Toch wringt er iets. Die onrust bereikt een climax wanneer haar stiefzoon Gustav onverwacht bij hen in komt wonen. Vluchtige blikken worden meer, tot Anne alles op het spel zet... Anne, een vrouw van middelbare leeftijd, lijkt haar leven op orde te hebben. Ze heeft een lieve man, twee ...

Wanneer

  • zo 13 oktober 19
    Van 20.00 u tot 22.10 u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: € 6,00; Filmpas: € 5,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

Anne lijkt haar leven op orde te hebben. Ze is getrouwd, heeft twee dochters, een goede baan en een mooi huis. Toch wringt er iets. Die onrust bereikt een climax wanneer haar stiefzoon Gustav onverwacht bij hen in komt wonen. Vluchtige blikken worden meer, tot Anne alles op het spel zet...

Anne, een vrouw van middelbare leeftijd, lijkt haar leven op orde te hebben. Ze heeft een lieve man, twee fijne dochters, een baan die haar voldoening geeft en een groot huis, omringd door natuur. Toch wringt er iets. Die onrust bereikt een climax wanneer haar stiefzoon onverwacht bij hen in komt wonen, de onrustige tiener Gustav. Vluchtige blikken worden meer, tot Anne alles op het spel zet door de jongen te verleiden.

Trine Dyrholm speelde al een bijrol in LONG STORY SHORT, het speelfilmdebuut van May el-Toukhy. In haar doelbewust fragmentarische tweede speelfilm zet el-Thouky de Deense steractrice volledig centraal. Anne is een personage waar Dyrholm flink haar tanden in kon zetten: wat drijft haar tot die roekeloze daad? Het resultaat is een complexe en fenomenale rol, soms ondoorgrondelijk, liefdevol, maar niet altijd sympathiek. Kortom: een mens van vlees en bloed.

Over QUEEN OF HEARTS

“Vrouw verleidt stiefzoon. Het klinkt als de opzet van een goedkope pornofilm, en aanvankelijk lijkt QUEEN OF HEARTS ook het eenvoudige verhaal van een vrouw die snakt naar een tweede jeugd. Maar gaandeweg wint de film aan complexiteit, psychologische diepgang en morele ambiguïteit. El-Toukhy en co-scenariste Maren Louise Käehne brengen je naar onverwachte plekken. Vooral de derde act, waarin thema's als schuld en boete komen bovendrijven, deed onze mond openvallen. Liefhebbers van Andrej Zvjagintsev (LEVIATHAN) mogen hun borst al nat maken.”– Lieven Trio (De Morgen)

“Net als Anne is QUEEN OF HEARTS ingewikkelder dan het lijkt. El-Toukhy stelt vragen over thema's als seks, misbruik, dominantie, macht en manipulatie en is daarbij gedurfd ambigu. Het maakt QUEEN OF HEARTS een gewaagde film die zoekt naar ongemak in een moreel troebel moeras.“ – Floortje Smit (De Volkskrant)

“May el-Toukhy creëert op een rustig tempo een zeer aangrijpende wereld. Binnen een paar minuten ben je al in het verhaal gezogen. Vanaf het begin is er een bepaald gevoel van onbehagen dat el-Toukhy op slimme wijze oproept. Deze film over het misbruik van macht zoekt bewust de grenzen op. Hij vliegt niet uit de bocht, maar blijft indringend.” – Tom Van Der Krieke (Filmtotaal)
Alle activiteiten