FILM: POMS

Deze informatie is niet meer actueel!
De gepensioneerde Martha trommelt haar vriendinnen op om een cheerleadersteam te vormen. Ze willen aan iedereen bewijzen dat er op deze sport geen leeftijd staat. Wanneer ze jongere vrouwen aan het werk zien, komen de dames evenwel tot de ontdekking dat het cheerleaden doorheen de jaren veranderde. Sun City is meer dan een bejaardengemeenschap, het is een luxeresort waar de straten omringd ...

Wanneer

  • zo 27 oktober 19
    Van 20.00 u tot 21.30 u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: € 6,00; Filmpas: € 5,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

De gepensioneerde Martha trommelt haar vriendinnen op om een cheerleadersteam te vormen. Ze willen aan iedereen bewijzen dat er op deze sport geen leeftijd staat. Wanneer ze jongere vrouwen aan het werk zien, komen de dames evenwel tot de ontdekking dat het cheerleaden doorheen de jaren veranderde.

Sun City is meer dan een bejaardengemeenschap, het is een luxeresort waar de straten omringd zijn door palmbomen, de lucht altijd blauw is en een privéambulance minimaal 1 keer per dag langskomt. Bewoonster Martha verveelt zich stierlijk in het prachtige seniorenparadijs en besluit om daar verandering in te brengen door een cheerleadingclub op te richten voor vrouwen boven de 60…

Over POMS

“De 73 jaar oude Diane Keaton speelt een cheerleader. Pam Grier en Rhea Perlman, beide begin zeventig, huppelen mee. Natuurlijk is dat leuk. Het is een hartstikke leuk idee voor een ontzettend leuke film. Leuk, leuk, leuk. Niet elke film hoeft een welhaast goddelijke inspiratie tentoon te spreiden. Sommige films zijn er om je even anderhalf uur te vermaken.”– Ruud Vos (Filmtotaal)

“POMS heeft een aanstekelijke energie door de tomeloosheid waarmee de vrouwen het in een cheerleadingwedstrijd doodleuk opnemen tegen de 17-jarige concurrentie. En door het, weliswaar zachtmoedige, commentaar op een wereld waarin autonomie voor volwassen vrouwen lang niet altijd vanzelfsprekend is en ze tot op hoge leeftijd voor sloerie kunnen worden uitgemaakt. POMS begeeft zich rustig kabbelend naar de finale, maar die is tenminste leuk..." – Remke de Lange (Trouw)
Alle activiteiten