FILM: THE BIGGEST LITTLE FARM

Deze informatie is niet meer actueel!
THE BIGGEST LITTLE FARM is een inspirerende documentaire over het verwezenlijken van je dromen en het bewijs dat duurzaam leven mogelijk is. John Chester en zijn vrouw verlaten Los Angeles en starten een duurzame boerderij. Een hoopvol sprookje over hoe de mens in harmonie met de natuur kan leven. THE BIGGEST LITTLE FARM is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen en het ...

Wanneer

  • zo 17 november 19
    Van 20.00 u tot 21.30 u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: € 6,00; Filmpas: € 5,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

THE BIGGEST LITTLE FARM is een inspirerende documentaire over het verwezenlijken van je dromen en het bewijs dat duurzaam leven mogelijk is. John Chester en zijn vrouw verlaten Los Angeles en starten een duurzame boerderij. Een hoopvol sprookje over hoe de mens in harmonie met de natuur kan leven.

THE BIGGEST LITTLE FARM is een inspirerend verhaal over het verwezenlijken van je dromen en het bewijs dat duurzaam leven mogelijk is.

Cameraman John Chester en zijn vrouw Molly wonen in een klein appartement in Los Angeles. Molly is culinair recensent en chef-kok en droomt er al jaren van om een duurzame boerderij te beginnen waar ze haar eigen producten kan verbouwen. Hun nieuwe huisgenoot, de innemende hond Todd, geeft hen een duwtje in de goede richting en ze besluiten hun wens te realiseren. Met de hulp van investeerders schaffen ze zich een stuk grond aan buiten de stad. Het dorre land wordt volgens een ingenieus systeem bebouwd en met de komst van varkens, eenden en kippen wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen, maar ontdekken ook dat de kracht van de natuur de remedie kan zijn bij het bestrijden van diverse plagen, waardoor pesticiden overbodig zijn. De documentaire zit vol met adembenemende beelden van flora en fauna, waaronder Emma, het varken dat je hart zal stelen. THE BIGGEST LITTLE FARM is een hoopvol sprookje over hoe de mens in harmonie met de natuur kan leven.

Over THE BIGGEST LITTLE FARM

“De docu wisselt kommer en kwel af met momenten waarop alles in zijn plooi valt, en zet zo sterk in op de gevoelens van de kijker. Gelukkig slaagt hij er ook in ons te doen meeleven, vooral door het schetsen van de persoonlijkheden (van mens én dier) die schuilgaan achter de werking van boerderij.”– Charlotte Timmermans (Filmmagie)

“THE BIGGEST LITTLE FARM blinkt vooral uit in het op geheel eigen wijze bespreekbaar maken van de wereldproblematiek. Met de opwarming van de aarde is het nodig om alternatieven te vinden. Zonder prekerig te worden en door de voordelen van duurzame landbouw op deze persoonlijke en prachtig uitgebeelde manier te laten zien, is THE BIGGEST LITTLE FARM een goed startpunt om mensen te overtuigen van nieuwere vormen van agricultuur. De film slaat daarbij de juiste emotionele toon aan. Van de vele ontroerende, grappige en de meer politieke momenten lijkt geen enkele emotie te geforceerd. De liefde waaruit deze film tot stand is gekomen maakt hem uiterst inspirerend. Het zou zomaar kunnen dat na deze film ineens heel veel grond verkocht wordt voor vergelijkbare projecten.”– Tom Van Der Krieke (Filmtotaal)

Voor de film verneem je meer over de droom van burgers uit Beersel: BOS-AARD-BLIJ!

Enkele enthousiaste burgers hadden de droom om een voedselbosje aan te planten voor de inwoners van Beersel- een soort eetbaar parkje waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, waar ze mogen thuiskomen in een lekker, gul en vertillend stukje natuur. Niet alle dromen zijn bedrog. Samen met de gemeente Beersel gingen de enthousiastelingen op zoek naar een geschikt perceel om dit project vorm te geven. De keuze viel op een gemeentelijk perceel gelegen op de hoek van de Pastoor Bolsstraat en de O.L.V. Vrouwstraat in Alsemberg.
Stip alvast de boomplant-dag op 15 december 2019 om 14u. Wil je graag verschil maken door mee aan een stukje mooiere en gezondere wereld te bouwen? Wees dan welkom om de eerste bomen van BosAardBlij mee in te planten (als meter of peter of...) op 15 december om 14u op de hoek van de Pastoor Bolsstraat en de Onze Lieve Vrouwstraat te Alsemberg
Alle activiteiten