FILM: THE BEST OF DORIEN B.

Deze informatie is niet meer actueel!
Dorien (37) heeft alles om gelukkig te zijn: een charmante man, twee schattige kinderen en een goed draaiende dierenartsenpraktijk. Maar wanneer ze haar moeder betrapt op overspel, haar man te close blijkt met een collega en ze een knobbeltje in haar borst ontdekt, dreigt ze de pedalen te verliezen. Dorien (37) heeft alles om gelukkig te zijn: een charmante en succesvolle man, twee schattige ...

Wanneer

  • zo 3 november 19
    Van 20.00 u tot 21.45 u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: € 6,00; Filmpas: € 5,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

Dorien (37) heeft alles om gelukkig te zijn: een charmante man, twee schattige kinderen en een goed draaiende dierenartsenpraktijk. Maar wanneer ze haar moeder betrapt op overspel, haar man te close blijkt met een collega en ze een knobbeltje in haar borst ontdekt, dreigt ze de pedalen te verliezen.

Dorien (37) heeft alles om gelukkig te zijn: een charmante en succesvolle man, twee schattige kinderen en een goed draaiende dierenartsenpraktijk. Maar wanneer ze haar moeder betrapt op jarenlang overspel, haar man te close blijkt te zijn met een collega en ze bovendien een knobbeltje in haar borst ontdekt, dreigt ze de pedalen te verliezen. Hoogtijd om alles op een rijtje te zetten. Heeft ze wel de juiste keuzes gemaakt? Is dit het leven waar ze van gedroomd had? THE BEST OF DORIEN B. is een komisch drama over een vrouw die zichzelf tussen alle chaos door herontdekt.

'Is dit het dan?' Het is een vraag die iedereen wel kent. Wilde ambities geraken ondergesneeuwd, relaties verliezen hun glans, zware wereldissues stemmen tot moedeloosheid. Ook regisseuse Anke Blondé kon er een tiental jaar geleden van meespreken. Net op het moment dat de wereld geteisterd werd door een economische crisis en een groeiend bewustzijn van de acute milieuproblematiek, zat Blondé thuis met twee baby's, een bouwwerf en scheidende ouders. Het deed haar waarden op hun grondvesten daveren: Ben ik wel blij met mijn keuzes? Hoe ga ik om met mijn ambities die nog niet zijn uitgekomen? Wat zijn mijn prioriteiten? De ene vraagt in die situatie zelf de scheidingspapieren of een enkeltje naar de andere kant van de wereld aan, maar Anke Blondé had zo haar eigen coping system: ze schreef er een humoristisch filmscript over. THE BEST OF DORIEN B. kende zijn wereldpremière op het Filmfestival van Rotterdam. In eigen land mocht dit debuut het Filmfestival van Oostende openen.

Hoofdrolspelers Kim Snauwaert en Jelle De Beule maken in THE BEST OF DORIEN B. beiden hun debuut op het grote scherm. Daarnaast zijn er belangrijke bijrollen voor Katelijne Verbeke, Wine Dierickx, Dirk van Dijck en Robrecht Vanden Thoren. De fotografie is van David Williamson, Axel Skovdal Roelofs monteerde en Rutger Reinders deed de muziek.

Over THE BEST OF DORIEN B.

“Vlaanderen heeft er een grappig en gevoelig filmtalent bij. Wij kunnen niet wachten om het beste van Anke B. te zien.”– Lieven Trio (De Morgen)
Alle activiteiten