FILM: ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD

Deze informatie is niet meer actueel!
Zomer 1969. Tv-acteur, Rick Dalton heeft slechts in één succesvolle westernserie gespeeld en verlangt naar meer succes. Cliff Booth, zijn rechterhand, verlangt ook naar een filmcarrière. Hun verhaal doorkruist de moord op Sharon Tate en vier van haar vrienden door de Charles Mansons-sekte. Cultregisseur Quentin Tarantino liet zich voor zijn negende artistieke uitspatting inspireren door de ...

Wanneer

  • zo 10 november 19
    Van 20.00 u tot 22.45 u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: € 6,00; Filmpas: € 5,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

Zomer 1969. Tv-acteur, Rick Dalton heeft slechts in één succesvolle westernserie gespeeld en verlangt naar meer succes. Cliff Booth, zijn rechterhand, verlangt ook naar een filmcarrière. Hun verhaal doorkruist de moord op Sharon Tate en vier van haar vrienden door de Charles Mansons-sekte.

Cultregisseur Quentin Tarantino liet zich voor zijn negende artistieke uitspatting inspireren door de Amerikaanse filmindustrie van zijn jeugdjaren.

De zomer van 1969. Een tv-acteur, Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) genaamd, heeft slechts in een succesvolle westernserie gespeeld en verlangt naar meer succes. Cliff Booth (Brad Pitt), zijn rechterhand en stuntman, verlangt echter ook naar een filmcarrière. Het verhaal van Dalton doorkruist de moord op zijn buurvrouw Sharon Tate en vier van haar vrienden door de Charles Mansons-sekte. ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en zoals steeds een imposante cast en fantastische soundtrack. Niet te missen!

Over ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD

"De regisseur van PULP FICTION vindt zichzelf niet opnieuw uit, maar toont zich voor een keer wel van een wat gevoeligere kant: ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD is het werk van een melancholische Tarantino die – op zijn heel eigen manier – een verloren onschuld probeert te herstellen.”– Lieven Trio (De Morgen)

“Door zijn enorme gelaagdheid zou je ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD kunnen vergelijken met een matroesjka-poppetje, maar dan ontworpen door Escher: in het laatste poppetje zit je terug bij het eerste. Het is een wat cryptische omschrijving om zonder spoilers aan te geven dat Tarantino hier als oppergod van zijn filmuniversum commentaar geeft op de troebele zone tussen fictie en realiteit. “Alles wat nu nog komt, zal een coda zijn”, zei de meester onlangs. En na het zien van ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD geloof je dat hij het meent. Eindigen in schoonheid, heet dat.”– Chris Craps (Vertigoweb)

Je moet het Quentin Tarantino nageven: hij doet weer eens zijn best om zich te vernieuwen. Nadat hij met THE HATEFUL EIGHT zijn eigen grapjes ging herkauwen, is ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD een frisse wind. Een adempauze zelfs, want niet elke scène zit onder een dikke plamuurlaag van kunstmatige coolheid. Heel vaak gebeurt er verfrissend weinig in beeld, en dat maakt dit zijn meest ontspannen film in jaren. – Ruud Vos (Filmtotaal)
Alle activiteiten