NOVASTAR SOLO: WORD’S OUT TOUR

Deze informatie is niet meer actueel!
Weinig artiesten begrijpen beter hoe je de perfecte song schrijft dan Joost Zweegers. Voorbeelden zijn er genoeg: MARS NEEDS A WOMAN, BECAUSE, CRUEL HEART, LOST & BLOWN AWAY, THE BEST IS YET TO COME en natuurlijk de bloedmooie klassieker WRONG. In het najaar van 2018 verscheen IN THE COLD LIGHT OF MONDAY. De herfst en winter waarin de plaat in Brighton werd opgenomen schemeren duidelijk door ...

Wanneer

  • vr 6 maart 20
    Van 20.15 u tot 22.45 u

Prijs

€ 30,00 (Basistarief: € 30,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 29,00; Mini extra ticket met code: € 28,50; Midi extra ticket met code: € 25,50; maxi extra ticket met code: € 22,50)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

Weinig artiesten begrijpen beter hoe je de perfecte song schrijft dan Joost Zweegers. Voorbeelden zijn er genoeg: MARS NEEDS A WOMAN, BECAUSE, CRUEL HEART, LOST & BLOWN AWAY, THE BEST IS YET TO COME en natuurlijk de bloedmooie klassieker WRONG.

In het najaar van 2018 verscheen IN THE COLD LIGHT OF MONDAY. De herfst en winter waarin de plaat in Brighton werd opgenomen schemeren duidelijk door in songs die warmte, tederheid en artistieke vrijheid uitstralen. Nieuwe singles als HOLLY, CRUEL HEART en WORD'S OUT zijn instant herkenbaar als De Grote Novastar.

Na een uitgebreide clubtour en drukke festivalzomer met band, gaat Joost Zweegers nu terug naar zijn roots. Solo spelen is wat hij het liefste doet. Terug naar de schrijfversie, de songs uitgekleed en puur. Door de eerlijkheid en naaktheid komen de nummers helemaal tot hun recht. Zo werden ze ook geschreven, meestal in het diepst van de nacht.
Prachtige melodieën vullen de zaal - op het podium een vleugel en een halve cirkel gitaren. Dit concert wil je niet missen.

SUPPORT-ACT: GEIKE
Tien jaar lang was Geike Arnaert het gezicht van de wereldwijd gelauwerde band Hooverphonic, maar eind 2008 koos de West-Vlaamse zangeres voor een solocarrière. Onder de naam Dorléac werkte ze samen met Spinvis en na diverse losse projecten, waaronder het album For The Beauty Of Confusion, was daar in 2017 ineens Zoutelande. Op deze monsterhit van de Nederlandse band BLØF, zong Geike voor het eerst in het Nederlands - en met succes. Vanaf eind 2017 en vrijwel heel 2018 domineerde Zoutelande zowel in Nederland als België de hitlijsten. Het nummer brak het ene record na het andere. Zo werd Zoutelande in Nederland bekroond tot de grootste Nederlandstalige hit ooit en wonnen BLØF en Geike met het nummer in België de Mia (de Belgische Edison) voor Hit van het Jaar 2018. Ondertussen bleef Geike werken aan solomateriaal. Dat bleek een ware zoektocht: tientallen songs, samenwerkingen en ideeën passeerden de revue. Tot ze aan de praat raakte met Joost Zweegers, beter bekend als Novastar. Met deze ontmoeting viel voor Geike plotseling creatief alles op zijn plaats. Uit hun bijzondere samenwerking vloeide een tiental nummers voort, dat uiteindelijk terechtkwam bij de Belgische topproducer Wouter Van Belle (onder andere Novastar en Racoon). Het resultaat, een Engelstalige popplaat van uitzonderlijk hoog niveau, deze komt op 18 oktober uit. Op 13 september werd de nieuwste single “All Over” gereleased.
Alle activiteiten