THE GREAT BELGIAN SONGBOOK: CONCERT – APPROVED BY BELPOP BONANZA

Deze informatie is niet meer actueel!
THE GREAT BELGIAN SONGBOOK is een bezwerende en begeesterende trip door de nationale muziekgeschiedenis. Met de swing van jazz en met de herkenbaarheid van pop. Én met de goedkeurende stempel van Belpop Bonanza. Jo Hermans, prille dertiger, topmuzikant en bezieler van dit project, is een man met een plan. Of met vele plannen tegelijkertijd. THE GREAT BELGIAN SONGBOOK is het allermooiste. Het ...

Wanneer

  • za 14 maart 20
    Van 20.15 u tot 21.45 u

Prijs

€ 20,00 (Basistarief: € 20,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 19,00; Mini extra ticket met code: € 19,00; Midi extra ticket met code: € 18,00; maxi extra ticket met code: € 17,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

THE GREAT BELGIAN SONGBOOK is een bezwerende en begeesterende trip door de nationale muziekgeschiedenis. Met de swing van jazz en met de herkenbaarheid van pop. Én met de goedkeurende stempel van Belpop Bonanza.

Jo Hermans, prille dertiger, topmuzikant en bezieler van dit project, is een man met een plan. Of met vele plannen tegelijkertijd. THE GREAT BELGIAN SONGBOOK is het allermooiste. Het is een variant op het GREAT AMERICAN SONGBOOK, de fameuze collectie van Amerikaanse standards uit de dagen voor de opkomst van rock-'n-roll.

Hermans bezegelt een aantal Belpoptoppers als nationaal erfgoed. Het zijn naoorlogse, bekende en minder bekende nummers met een verhaal en een bijzondere dynamiek. De selectie gebeurde in overleg met Jan Delvaux (Belpop Bonanza). De liedjes werden gedemonteerd en op een originele en verrassende manier weer in mekaar gepuzzeld. De uitvoering is bijzonder. Met bugel/trompet, drums, toetsen en cello. Gebracht door een zestiger, een veertiger en twee jonge dertigers.

Marc Bonne mocht op zijn veertiende al op tournee met Alain Chamfort. De jonge wonderdrummer werd een instituut met een indrukwekkende erelijst. Jean-François Assy speelde cello bij Alain Bashung, Yann Tiersen en DAAN. Pianist David Thomaere geldt als een groot talent. En ook: Belpopkenner Jan Delvaux zorgt voor de toelichting die Jo Hermans tussen de nummers brengt.
Alle activiteiten