VLAAMS MUZIEK THEATER: HET LAND VAN DE GLIMLACH

Al jaren staat het Vlaams Muziek Theater bekend voor hun totaalspektakels die zowel doorwinterde liefhebbers als nieuwkomers verrassen. Ditmaal nemen ze HET LAND VAN DE GLIMLACH onder handen. Weense vrolijkheid en de betovering van het Verre Oosten worden muzikaal vertaald in heerlijke melodieën Operette, een vergeten en stoffig genre? Allerminst, als het afhangt van het Vlaams Muziek ...

Wanneer

  • za 11 april 20
    Van 20.15 u tot 22.00 u

Prijs

€ 28,00 (Basistarief: € 28,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 27,00; Mini extra ticket met code: € 26,60; Midi extra ticket met code: € 23,80; maxi extra ticket met code: € 21,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

Al jaren staat het Vlaams Muziek Theater bekend voor hun totaalspektakels die zowel doorwinterde liefhebbers als nieuwkomers verrassen. Ditmaal nemen ze HET LAND VAN DE GLIMLACH onder handen. Weense vrolijkheid en de betovering van het Verre Oosten worden muzikaal vertaald in heerlijke melodieën

Operette, een vergeten en stoffig genre? Allerminst, als het afhangt van het Vlaams Muziek Theater. Al jaren staan ze bekend voor hun totaalspektakels die zowel doorwinterde liefhebbers als nieuwkomers verrassen. Ditmaal nemen ze HET LAND VAN DE GLIMLACH onder handen. Het resultaat laten ze op zaterdag 11 april los op het grote publiek tijdens de voorstelling in CC de Meent.

Lisa, de dochter uit een adellijke Weense familie, wordt verliefd op de Chinese prins Sou Chong en verlaat Wenen om hem te volgen naar China. Daar worden beiden zich bewust van de onverenigbaarheid van hun karakters en de onoverkomelijke verschillen tussen de westerse en oosterse cultuur. Die tegenstellingen leiden tot een bitter conflict en het tragische einde van hun liefdesverhaal. Lisa's exotische droom vervliegt, en verteerd door heimwee naar haar vroegere leventje, keert ze ontgoocheld terug naar haar mooie blauwe Donau. De prins blijft alleen achter en tracht zijn pijn te lenigen met een “Immer nur lächeln”, zoals de Chinese gewoonte het volgens het toenmalige clichébeeld voorschreef, altijd maar lachen of glimlachen, wat er in het leven ook moge gebeuren. Weense vrolijkheid en de raadselachtige betovering van het Verre Oosten worden muzikaal vertaald in heerlijke melodieën zoals "Meine Liebe, deine Liebe" "Dein ist mein ganzes Herz".
Alle activiteiten