TUTTI FRATELLI // BLOEMEN VAN EEN AUTIST

BLOEMEN VAN EEN AUTIST is een verhaal over de onmogelijkheid van twee geliefden om tot elkaar te komen. De stad loert mee. Vanop de straat, vanuit de appartementsblokken, de riolen, de zolderramen… Naar goede Fratelli-gewoonte gebeurt dat binnen een esthetisch geslaagd kader. BLOEMEN VAN EEN AUTIST is een verhaal over de onmogelijkheid van twee geliefden om tot elkaar te komen. De stad loert ...

Wanneer

  • za 2 mei 20
    Van 20.15 u tot 21.15 u

Prijs

€ 22,00 (Basistarief: € 22,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 21,00; Mini extra ticket met code: € 20,90; Midi extra ticket met code: € 18,70; maxi extra ticket met code: € 16,50)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

BLOEMEN VAN EEN AUTIST is een verhaal over de onmogelijkheid van twee geliefden om tot elkaar te komen. De stad loert mee. Vanop de straat, vanuit de appartementsblokken, de riolen, de zolderramen… Naar goede Fratelli-gewoonte gebeurt dat binnen een esthetisch geslaagd kader.

BLOEMEN VAN EEN AUTIST is een verhaal over de onmogelijkheid van twee geliefden om tot elkaar te komen. De stad loert mee. Vanop de straat, vanuit de appartementsblokken, de riolen, de zolderramen…
“Blijkbaar vind ik de wereld beangstigend en bedreigend … Ge moet de gazet eens openslaan. Vindt gij de wereld niet beangstigend en bedreigend?”

Tutti Fratelli is een artistiek-sociale werkplaats gevestigd in Antwerpen, onder de bezieling van Reinhilde Decleir, tevens regisseur van het gezelschap. Steeds meer mensen in onze maatschappij vallen uit de boot en leven, zeker in een stedelijke context, meer en meer geïsoleerd. Verschillen in kleur, afkomst of stand slaan steeds diepere kloven tussen “kansarmen” en “kansrijken”. Tutti Fratelli wil daarop een antwoord bieden door terug te keren naar de essentie van menselijke schoonheid.

Tutti Fratelli maakt theater met een zeer diverse groep mensen. De nadruk ligt op de meest kwetsbaren van onze maatschappij: mensen in (kans)armoede, langdurig werklozen, asielzoekers, psychiatrische patiënten,… Ook mensen die niet tot een bepaalde doelgroep behoren, doen mee. Zo komen we tot een zeer gemengde groep van een 30-tal spelers, de fratelli. De spelers worden professioneel omkaderd door artiesten met wie ze in dialoog gaan via woord, muziek, beweging en beeld. Hieruit ontstaan nieuwe artistieke uitdagingen. Tutti Fratelli geeft op die manier kansengroepen een plaats in de maatschappij.

“Een hoofd dat doordraait omdat het verdriet te groot is om te dragen. Het is een taboe en dus kijken we liever weg. Samen met een grote groep stadsbewoners geeft Tutti Fratelli een stem aan een verhaal over pijn, kwetsbaarheid en een onmogelijke liefde. Van de verschillende producties die de voorbije periode samen met niet-opgeleide spelers de stad wilden verbeelden, is dit zonder twijfel een van de meest geslaagde.” (Ciska Hoet - De Morgen ****)
Alle activiteiten