JAZZLAB 2.5: WASDAMAN

12 maanden trok het Bruno Vansina Quartet met zijn instrumenten naar een bijzondere plek. De uitdaging: samenspelen met de locatie. Het resultaat: een muzikaal beeldverhaal in 12 kortfilms. Met WASDAMAN laat Bas Bulteel zich van een heel andere kant zien. De muziek houdt het midden tussen progressieve rock en hedendaagse jazz en is doorspekt met invloeden uit de wereld van de elektronica. Hun ...

Wanneer

  • wo 29 april 20
    Van 20.15 u tot 21.15 u

Prijs

€ 16,00 (Basistarief: € 16,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 15,00; Mini extra ticket met code: € 15,20; Midi extra ticket met code: € 13,60; maxi extra ticket met code: € 12,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

12 maanden trok het Bruno Vansina Quartet met zijn instrumenten naar een bijzondere plek. De uitdaging: samenspelen met de locatie. Het resultaat: een muzikaal beeldverhaal in 12 kortfilms.

Met WASDAMAN laat Bas Bulteel zich van een heel andere kant zien. De muziek houdt het midden tussen progressieve rock en hedendaagse jazz en is doorspekt met invloeden uit de wereld van de elektronica. Hun sound is energiek, ritmisch en met duidelijke knipogen naar o.a. het werk van Zappa, King Crimson en de elektrische periode van Miles Davis.

In 2015 sleepte pianist Bas Bulteel met zijn debuut-cd COMING HOME (W.E.R.F. Records) de Klara-prijs voor beste cd in de categorie jazz in de wacht. Nog in datzelfde jaar stelde hij op vraag van kunstencentrum KAAP een nieuw kwintet samen, waarmee hij de jazzsuite STORM IN A CUP OF D voorstelde in een uitverkocht Vrijstaat O. Tijdens een residentie bij KAAP/Vrijstaat O in juni 2018 werd dit project WASDAMAN gedoopt. In september 2019 brengt WASDAMAN een eerste album uit op het W.E.R.F. Records label.
Alle activiteiten