SCALA: MEISJESNAMEN

Deze informatie is niet meer actueel!
Anne. Irene. Annelies. Marieke,… Zijn dit namen van Scalazangeressen? Of zijn het titels van Vlaamse liedjes, gezongen door Barbara, Danielle, Rosa, Marjolijn en vele anderen in Scala's nieuwe theatertournee? Liedjes door vrouwen over vrouwen. Je kent ze ongetwijfeld, de dames van Scala met hun engelachtige stemmen. Ze wijken af van het traditionele parcours en banen zich al jarenlang een weg ...

Wanneer

  • za 18 januari 20
    Van 20.15 u tot 22.15 u

Prijs

€ 26,00 (Basistarief: € 26,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 25,00; Mini extra ticket met code: € 24,70; Midi extra ticket met code: € 22,10; maxi extra ticket met code: € 19,50)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

Anne. Irene. Annelies. Marieke,… Zijn dit namen van Scalazangeressen? Of zijn het titels van Vlaamse liedjes, gezongen door Barbara, Danielle, Rosa, Marjolijn en vele anderen in Scala's nieuwe theatertournee? Liedjes door vrouwen over vrouwen.

Je kent ze ongetwijfeld, de dames van Scala met hun engelachtige stemmen. Ze wijken af van het traditionele parcours en banen zich al jarenlang een weg doorheen het muzieklandschap met een indrukwekkend repertoire van pop- en rockarrangementen.

Anne. Irene. Annelies. Marieke,… Zijn dit namen van Scalazangeressen? Of zijn het titels van Vlaamse liedjes, gezongen door Barbara, Danielle, Rosa, Marjolijn en vele anderen in Scala's nieuwe theatertournee?

Scala. Geliefd van in Duitsland tot in China. Maar nu met MEISJESNAMEN terug in de Vlaamse theaters. En voor het eerst in 22 jaar helemaal in het Nederlands.

Scala is het indierockkoor - onder leiding van de Kolacny-broers - dat tegelijkertijd de koorwereld en de rockscene op hun grondvesten deed daveren.Met eigen nummers maar vooral met hun eigenzinnige, soms héél intieme covers van bekende rocknummers, metalsongs en zelfs dancemuziek. Je kent hun muziek onder meer van de trailer van de Oscargenomineerde Hollywoodfilm 'The Social Network', of van 'Montage of Heck', de gekende documentaire rond de figuur van Kurt Cobain. Verschillende populaire series, zoals 'Downton Abbey', 'Homeland' en 'The Simpsons' gebruikten Scala's muziek in hun afleveringen.Aanvankelijk was de piano de enige begeleiding van de stemmen.Nu treden ze over de hele wereld op, nog steeds met die piano centraal op het podium, maar dikwijls ook met begeleiding van drum, soundscapes en synthesizers.In combinatie met bijpassende choreografieën en een verbluffende lichtshow krijg je een visueel en auditief totaalconcept.Te zien in kleine kerkjes, in gerenommeerde theaterzalen of op grootse festivals als Coachella, SXSW (USA) en Latitude (UK).
Alle activiteiten