ANTIGONE & ACTION ZOO HUMAIN: MÉTISSE

Deze informatie is niet meer actueel!
Tè Europees voor een zwarte maatschappij. Tè Afrikaans voor een blanke identiteit. Dat was het lot van vele zogeheten halfbloedkinderen, die in de jaren 60 geboren werden uit buitenechtelijke relaties tussen Vlaamse en Afrikaanse burgers. MÉTISSE treedt in de sporen die hun verleden heeft nagelaten. Tè Europees voor een zwarte maatschappij. Tè Afrikaans voor een blanke identiteit. Dat was het ...

Wanneer

  • vr 28 februari 20
    Van 20.15 u tot 21.20 u

Prijs

€ 18,00 (Basistarief: € 18,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 17,00; Mini extra ticket met code: € 17,10; Midi extra ticket met code: € 15,30; maxi extra ticket met code: € 13,50)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

Tè Europees voor een zwarte maatschappij. Tè Afrikaans voor een blanke identiteit. Dat was het lot van vele zogeheten halfbloedkinderen, die in de jaren 60 geboren werden uit buitenechtelijke relaties tussen Vlaamse en Afrikaanse burgers. MÉTISSE treedt in de sporen die hun verleden heeft nagelaten.

Tè Europees voor een zwarte maatschappij.
Tè Afrikaans voor een blanke identiteit.
Dat was het lot van vele zogeheten halfbloedkinderen, die rond de jaren 60 geboren werden uit buitenechtelijke relaties tussen Vlaamse en Afrikaanse burgers. Uitgesloten door hun gemeenschap en verloochend door de Belgische overheid, stootten ze massaal op onbegrip en onverdraagzaamheid.

De muzikale theatervoorstelling MÉTISSE, een samenwerking tussen Action Zoo Humain en Theater Antigone, treedt in de sporen die hun verleden heeft nagelaten. Regisseur Tom Dupont laat het verhaal van drie generaties door mekaar vloeien en legt op die manier een stuk verborgen geschiedenis én heden bloot. Hoe verhoudt het identiteitsvraagstuk van 'métiskinderen' vandaag zich tegenover dat van vroeger?
Alle activiteiten