HET NIEUWSTEDELIJK: GESPREK MET DE REGEN

Deze informatie is niet meer actueel!
Na bejubelde politieke stukken zoals HITLER IS DOOD, de trilogie HEBZUCHT, ANGST EN HOOP en recent GROUPE DIANE gaat Stijn Devillé met Het Nieuwstedelijk voor de eerste keer een erg persoonlijk verhaal te lijf, gebaseerd op de emoties en gedachten na een bijna-doodervaring met zijn kind. Een man en een vrouw verliezen hun dochter. Daags nadien krijgt de vrouw een aanbieding om in Singapore aan ...

Wanneer

  • vr 17 januari 20
    Van 20.15 u tot 22.00 u

Prijs

€ 22,00 (Basistarief: € 22,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 21,00; Mini extra ticket met code: € 20,90; Midi extra ticket met code: € 18,70; maxi extra ticket met code: € 16,50)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

Na bejubelde politieke stukken zoals HITLER IS DOOD, de trilogie HEBZUCHT, ANGST EN HOOP en recent GROUPE DIANE gaat Stijn Devillé met Het Nieuwstedelijk voor de eerste keer een erg persoonlijk verhaal te lijf, gebaseerd op de emoties en gedachten na een bijna-doodervaring met zijn kind.

Een man en een vrouw verliezen hun dochter. Daags nadien krijgt de vrouw een aanbieding om in Singapore aan de slag te gaan als onderzoekster in de nanotechnologie. Ze besluiten voor het leven te kiezen. Ze laten alles achter en verhuizen naar Azië. Tijdens wandelingen door de moessonregens meent de man zijn dochter op te merken en met haar te kunnen spreken. Hij ziet haar woorden in de regendruppels. Het geeft hem kracht. Hij neemt zijn vrouw mee uit het labo de moesson in.

Na bejubelde politieke stukken zoals HITLER IS DOOD, de trilogie HEBZUCHT, ANGST EN HOOP en recent GROUPE DIANE gaat Stijn Devillé voor de eerste keer een erg persoonlijk verhaal te lijf, gebaseerd op de emoties en gedachten na een bijna-doodervaring met zijn kind.

Voor GESPREK MET DE REGEN bouwde Het Nieuwstedelijk met het e-Media Research Lab van de KU Leuven een regenprinter. Die laat tekst en figuren regenen op het podium, en reageert in een fractie van een seconde op theatertekst. Het project won de Leuven MindGate Crossover Contest, en is een van de negentien innovatieve partnerprojecten, gesteund door minister van Cultuur Sven Gatz.
Alle activiteiten