CIRCUS KATOEN: AS HEAVY AS IT GOES (10+)

Deze informatie is niet meer actueel!
In AS HEAVY AS IT GOES onderzoekt Circus Katoen de verschillende aspecten van fysieke arbeid. Met het gewicht van 18 zware zakken als startmateriaal zoeken ze naar een manier om hun circusbeoefening te herdefiniëren. AS HEAVY AS IT GOES is een compositie van organiseren en verstoren, dragen en laten vallen, maar vooral het vinden van speelsheid tijdens het opzoeken van fysieke limieten. ...

Wanneer

  • vr 10 januari 20
    Van 20.15 u tot 21.05 u

Prijs

€ 16,00 (Basistarief: € 16,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 15,00; Mini extra ticket met code: € 15,20; Midi extra ticket met code: € 13,60; maxi extra ticket met code: € 12,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

In AS HEAVY AS IT GOES onderzoekt Circus Katoen de verschillende aspecten van fysieke arbeid. Met het gewicht van 18 zware zakken als startmateriaal zoeken ze naar een manier om hun circusbeoefening te herdefiniëren.

AS HEAVY AS IT GOES is een compositie van organiseren en verstoren, dragen en laten vallen, maar vooral het vinden van speelsheid tijdens het opzoeken van fysieke limieten.

Gewicht was altijd een sleutelelement in de circustraining van Circus Katoen, werkend met het evenwicht van hun lichamen. Met dit project willen zij zich op een buitensporige manier in dit element verdiepen, met de zakken als uitdaging.

Sophie van der Vuurst de Vries en Willem Balduyck zetten beiden op jonge leeftijd hun eerste stappen in het circus. Willem begon bij Woesh, het circusatelier in Brugge, en Sophie kwam terecht bij het jeugdcircus van Rotterdam: Circus Rotjeknor.
De twee ontmoetten elkaar jaren later op de circusopleiding Codarts Rotterdam Circusarts, waar zij in juni 2012 afstudeerden. Hun gezamenlijke liefde voor de natuur, voor simpele objecten en hun zoektocht naar eigenheid maken een hoop creativiteit los, die ze kwijt kunnen in hun eigen compagnie: Circus Katoen.

Met AS HEAVY AS IT GOES is Circus Katoen Laureaat van Circus Next 2015. CircusNext is een Europees platform voor jong opkomend circustalent.
Alle activiteiten