BARRY STEEL & FRIENDS: THE ROY ORBISON STORY

Deze informatie is niet meer actueel!
Barry Steele is bekend als een van de beste Roy Orbison-tributezangers. Hij ziet er niet alleen uit als The Big O, maar klinkt ook helemaal zo. Steele toerde van New Zeeland tot in de VS waar hij optrad voor de zoon van Roy Orbison. Een avond vol wereldhits: van ONLY THE LONELY tot PRETTY WOMAN. Roy Orbison scoorde zijn grootste successen begin de jaren zestig toen 22(!) van zijn nummers in de ...

Wanneer

  • za 30 november 19
    Van 20.15 u tot 22.25 u

Prijs

€ 26,00 (Basistarief: € 26,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 25,00; Mini extra ticket met code: € 24,70; Midi extra ticket met code: € 22,10; maxi extra ticket met code: € 19,50)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

Barry Steele is bekend als een van de beste Roy Orbison-tributezangers. Hij ziet er niet alleen uit als The Big O, maar klinkt ook helemaal zo. Steele toerde van New Zeeland tot in de VS waar hij optrad voor de zoon van Roy Orbison. Een avond vol wereldhits: van ONLY THE LONELY tot PRETTY WOMAN.

Roy Orbison scoorde zijn grootste successen begin de jaren zestig toen 22(!) van zijn nummers in de Billboard Top 40 terug te vinden waren. ONLY THE LONELY, CRYING en PRETTY WOMAN zijn nog steeds wereldhits. Midden jaren tachtig vertoefde hij een poosje in de luwte van de muziekwereld. Zijn nummer IN DREAMS, dat door filmmaker David Lynch werd opgepikt voor de soundtrack van BLUE VELVET, bracht daar verandering in. Spijtig genoeg overleed hij midden in zijn langverwachte comebacktour, net toen hij op pad begon te gaan met de superband The Traveling Wilburys.

The Big O is niet zo makkelijk te imiteren. Uiterlijk ben je er snel: zwarte kledij, zwart haar en een donkere zonnebril. Qua stem is het een ander paar mouwen. Roy Orbison had een zeer specifieke, diepe stem, ergens tussen een tenor en bariton, wat hem de bijnaam The Caruso of Rock opleverde.Barry Steele is wereldwijd bekend als een van de beste Roy Orbison-tributezangers. Hij ziet er helemaal uit als The Big O, maar klinkt ook helemaal als deze legende. Met de steun van vrienden en familie werkte Barry Steele aan zijn tribute: hij verdiepte zich volledig in de muziek en de magie van The Big 'O'. Samen met de getalenteerde Barney Williams toerde hij de wereld rond : New Zeeland, Nederland, Oostenrijk, Duitsland, Ierland, Denemarken … In de VS trad hij op voor de zoon van Roy Orbison en deed hij een duet met Bill Dees, de co-writer van heel wat Roy Orbison songs … Barry Steele legt de lat hoog en wil de songs brengen zoals ze origineel werden uitgevoerd! Zoals hij zelf zegt : “Roy Orbison was een van de grootste zangers ter wereld, ik moet hem alle eer aan doen.”
Alle activiteiten