CELLIST IVAN KARIZNA & PIANISTE ELIANE REYES

Deze informatie is niet meer actueel!
Dat de instrumenten piano en cello een prachtige combinatie zijn, bewijzen jonge talenten Ivan Karizna en Eliane Reyes met een virtuoos duoconcert. De Rus Ivan Karizna ademt muziek door elke porie van zijn lichaam en Eliane Reyes wordt vaak geprezen om haar geraffineerde en expressieve spel. Dat de instrumenten piano en cello een prachtige combinatie zijn, bewijzen jonge talenten Ivan Karizna ...

Wanneer

  • zo 3 november 19
    Van 14.00 u tot 16.00 u

Prijs

€ 16,00 (Basistarief: € 16,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 15,00; Mini extra ticket met code: € 15,20; Midi extra ticket met code: € 13,60; maxi extra ticket met code: € 12,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

Dat de instrumenten piano en cello een prachtige combinatie zijn, bewijzen jonge talenten Ivan Karizna en Eliane Reyes met een virtuoos duoconcert. De Rus Ivan Karizna ademt muziek door elke porie van zijn lichaam en Eliane Reyes wordt vaak geprezen om haar geraffineerde en expressieve spel.

Dat de instrumenten piano en cello een prachtige combinatie zijn, bewijzen jonge talenten Ivan Karizna en Eliane Reyes met een virtuoos duoconcert. De Rus Ivan Karizna ademt muziek door elke porie van zijn lichaam en staat als cellist op een zucht van een internationale concertcarrière. Eliane Reyes won doorheen haar carrière diverse prijzen, is een vaak gevraagde soliste in binnen- en buitenland en wordt vaak geprezen om haar geraffineerde en expressieve spel.

Bio Ivan Karizna:
Als grootste publiekslieveling, wordt Ivan Karizna (Wit-Rusland, 1992) in 2017 laureaat van de eerste Koningin Elisabethwedstrijd voor cello én wint hij de publieksprijzen van radiozenders Musiq3 en Klara. Op 19-jarige leeftijd kwam hij al in de schijnwerpers terecht na het winnen van de derde prijs tijdens de beroemde Tsjaikovski-wedstrijd in Moskou. Sindsdien won hij de eerste prijs van de Suggia-wedstrijd in Porto, Luis Sigall-wedstrijd in Chili en de internationale Umanitaria-wedstrijd in Milaan. Ook werd hij uitgenodigd op het internationaal festival van Colmar, Festival du Printemps des Arts de Monte Carlo, Rostropovich-festival in Berlijn,..Karizna wordt voor zijn uitzonderlijk talent door vele beroemde muzikanten gewaardeerd en werkte samen met o.a. Andras Schiff, Gidon Kremer, Nicolas Angelich, Yuri Bashmet, Jerome Ducros, Ivry Gitlis, Matthew Herzog en Fazil Say. Ook trad hij op met dirigenten als Valery Gergiev, Ion Marin, Jurowsky Mikhail en Vladimir Spivakov. Hij verzorgde concerten in het Concertgebouw van Amsterdam, het Konzerthaus in Berlijn, de Filharmonie van Parijs, de Bozar in Brussel, de Benaroya Hall in Seattle, Salle Pleyel en Salle Cortot en concerteerde met verschillende gerenommeerde orkesten zoals het Mariinsky Theater Orkest, Sint-Petersburg Filharmonisch Orkest, Filharmonisch Orkest van Straatsburg, Orchestre de Paris en het Jalisco Mexico Symphony Orchestra.

Bio Eliane Reyes:
Eliane Reyes (België, 1977) begon met piano spelen op heel jonge leeftijd. Op 11-jarige leeftijd wint ze de wedstrijd van 'La fondation Cziffra' te Senlis (FR) en later dat jaar speelt ze ook al op het Tibor Varga-Festival te Sion (CH). Zowaar nog meer tot de verbeelding sprekend, staat ze in 1988 ook als soliste op het podium van het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam. Een prachtige carrière staat in de sterren geschreven.Eerst wordt ze opgeleid door haar moeder, daarna gaat ze studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Jean-Claude Vanden Eynden, dan aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth en later nog aan verschillende internationale conservatoria zoals o.a. de Hochschule der Künste in Berlijn en het Mozarteum van Salzburg.Doorheen haar carrière wint Eliane diverse prijzen, waaronder de Eerste Prijs tijdens het Ettlingen Festival in Duitsland (1996), is ze een vaak gevraagde soliste in binnen- en buitenland en werkt ze graag en vaak mee aan cross-over projecten, o.a. met komiek Bruno Coppens (1, 2, 3… piano) en met Michel Onfray en Jean-Yves Clément (Musique et Philosophie).Eliane Reyes is momenteel pianodocente aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, nadat ze eerder ook al verbonden was aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Parijs.
Alle activiteiten