LITTLE DOTS & SUPPORT-ACT: LINDE

Deze informatie is niet meer actueel!
Het Gentse duo Little Dots brengt (h)eerlijke subtiele pop. Ze komen langs met een nieuwe, mooie popplaat onder de arm. Redenen genoeg om je in hun universum onder te dompelen. Support-act Linde brengt brutaal eerlijke neofolk. Een toptalent met een bijna bovenaardse stem. Vier jaar na hun alom gewaardeerde langspeeldebuut A CLEAR RUNNING STREAM, verschijnen de Gentse Little Dots eindelijk ...

Wanneer

  • vr 6 december 19
    Van 20.15 u tot 22.00 u

Prijs

€ 18,00 (Basistarief: € 18,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 17,00; Mini extra ticket met code: € 17,10; Midi extra ticket met code: € 15,30; maxi extra ticket met code: € 13,50)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

Het Gentse duo Little Dots brengt (h)eerlijke subtiele pop. Ze komen langs met een nieuwe, mooie popplaat onder de arm. Redenen genoeg om je in hun universum onder te dompelen.
Support-act Linde brengt brutaal eerlijke neofolk. Een toptalent met een bijna bovenaardse stem.


Vier jaar na hun alom gewaardeerde langspeeldebuut A CLEAR RUNNING STREAM, verschijnen de Gentse Little Dots eindelijk weer aan het muzikale firmament. Het oorspronkelijke trio is tot een duo herleid. De barokke, orkestrale sound van de eerste heeft plaats gemaakt voor een geluid dat aanzienlijk minimalistischer en elektronischer aandoet.

Zangeres Sophia Ammann en multi-instrumentalist-producer Pablo Caselle zweren nog altijd bij echte songs. Het gezelschap kiest op de nieuwe plaat resoluut voor een 'less is more'-aanpak.

“Dit keer hebben we onszelf wat meer bewegingsruimte gegund en onze intuïtie laten spreken”, klinkt het bij Little Dots. “Dat verklaart het speelse, spontane karakter van ons nieuwe materiaal.” Van een drastische stijlbreuk is echter geen sprake. De introspectieve liedjes op DO YOU KNOW HOW WE GOT HERE? zijn ook nu weer doordrongen van weemoed en melancholie en naar aloude gewoonte zweert het gezelschap bij klein en intimistisch.
Zoals de groepsnaam Little Dots al aangeeft, beseffen Ammann en Casella maar al te goed dat we met zijn allen niet méér zijn dan nietige stipjes in het heelal. FOLLOW ME, de eerste single, die meteen de teneur van de hele plaat aangeeft, staat dan ook in het teken van de Grote Levensvragen: Waar komen we vandaan? Waarom zijn we hier? Waar gaan we naartoe? “We schrijven eerlijke teksten die vertellen wie we zijn en wat ons bezighoudt”, aldus Sophia Ammann. “We beseffen dat niet alles te benoemen of te begrijpen valt. Maar dat belet ons geenszins het leven te omarmen.”

DO YOU KNOW HOW WE GOT HERE? De opvolger van A CLEAR RUNNING STREAM, klinkt spontaan, fris en laat een nieuwe elektronische kant van de band horen. De plaat staat symbool voor het onbevreesd aanvatten van het nieuwe en ongekende en zal de titel DO YOU KNOW HOW WE GOT HERE? dragen. (H)eerlijke subtiele pop.

Support-act: Linde
Linde is een soms-brutaal eerlijke neofolkband bestaande uit Linde, Jeroen en Jef. Als trio brengen ze schaamteloos hun eigenwijze kijk op de wereld in vaak niet zo westerse klanken.

In 2017 door Playright verkozen tot 'Muzikante Van Het Jaar' en bekroond met de 2e plaats in de finale van ROCKVONK in Het Depot, waar ze sinds 2018 'artist in residence' zijn. Daarnaast hebben ze ook de eer gehad om het podium te mogen delen met Steven De Bruyn, Marble Sounds en Portland. In de zomer van 2018 hebben ze op Festival Dranouter het podium van De Voute geopend. Een toptalent met een bijna bovenaardse stem.
Alle activiteiten