JAZZLAB 2.5: BRUNO VANSINA QUARTET – 12/12

12 maanden trok het Bruno Vansina Quartet met zijn instrumenten naar een bijzondere plek. De uitdaging: samenspelen met de locatie. Het resultaat: een muzikaal beeldverhaal in 12 kortfilms. Met 12/12 trok Bruno Vansina het voorbije jaar op muzikaal avontuur. Elke maand namen Vansina, samen met Cyrille Obermüller, Kobe Proesmans en Teun Verbruggen, hun instrumenten mee naar een bijzondere plek. ...

Wanneer

  • do 2 april 20
    Van 20.15 u tot 21.25 u

Prijs

€ 16,00 (Basistarief: € 16,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 15,00; Mini extra ticket met code: € 15,20; Midi extra ticket met code: € 13,60; maxi extra ticket met code: € 12,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

12 maanden trok het Bruno Vansina Quartet met zijn instrumenten naar een bijzondere plek. De uitdaging: samenspelen met de locatie. Het resultaat: een muzikaal beeldverhaal in 12 kortfilms.Met 12/12 trok Bruno Vansina het voorbije jaar op muzikaal avontuur. Elke maand namen Vansina, samen met Cyrille Obermüller, Kobe Proesmans en Teun Verbruggen, hun instrumenten mee naar een bijzondere plek. De uitdaging: samenspelen met de locatie. Musiceren en reageren op de muziek die de plek van nature maakt. Reageert de plek ook zelf op hun muziek? De locaties zijn plekken met karakter en met een verhaal. Kun je dat verhaal niet alleen zien, maar ook horen? En wat gebeurt er als vier (jazz)muzikanten daar hun geluid aan toevoegen?

12/12 musiceerde steeds onaangekondigd en zonder publiek. De aanwezigen hoorden bij de plek of kwamen er toevallig langs. De camera registreerde de muziek, de geluiden, de gebeurtenissen, het verhaal dat op elke locatie tot stand kwam. Het resultaat: een muzikaal beeldverhaal in twaalf kortfilms.

Initiatiefnemer van 12/12 is Bruno Vansina, die de afgelopen jaren heel wat eigen projecten wist te initiëren. Ook 12/12 is typisch Vansina: hij creëert een artistiek interessant concept dat voldoende vrijheid laat en toch een helder en duidelijk beeld geeft van de mogelijkheden van het project, waarin hij zichzelf als saxofonist en als componist verder kan ontwikkelen en daarbij enkele trouwe metgezellen meeneemt in het verhaal.

Vansina is in eigen land nog het meest bekend door zijn werk in de blazerssectie van Flat Earth Society (FES), maar speelde ook bij o.a. Ewout Pierreux Quintet, Tuesday Night Orchestra, Rebirth Collective en Scoreman. In zijn eigen projecten toont Vansina dat hij nog meer in zijn mars heeft en dat hij erin slaagt om een eigen parcours uit te bouwen. De afgelopen jaren nam hij het initiatief voor een heel aantal nieuwe en grote projecten, ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap en de Provincie Antwerpen. De grootste of belangrijkste daarvan zijn het Vansina Orchestra (16-koppig orkest), MAITÉ, HET MEISJE EN DE VOGEL (schimmenspel en muziek van Martin Denny, ook voor jong publiek), Orchestra Exotica (7-koppige band die de muziek van Martin Denny speelt). In deze uiteenlopende projecten zien we Vansina telkens in een andere biotoop en gedaante.
Alle activiteiten