WIM VANDEKEYBUS & ULTIMA VEZ: TRAPTOWN

Deze informatie is niet meer actueel!
Wim Vandekeybus is gefascineerd door eeuwenoude mythes. In TRAPTOWN gebruikt hij dans, film, tekst en muziek om een nieuwe mythologie te scheppen. Pieter De Buysser schreef de tekst. Trixie Whitley en Phoenician Drive zorgden voor de soundtrack. Een tragedie die nazindert! TRAPTOWN neemt je mee naar een parallel universum, ontdaan van tijd en ruimte. Conflicten van weleer laaien op en ...

Wanneer

  • do 24 oktober 19
    Van 20.15 u tot 22.00 u

Prijs

€ 28,00 (Basistarief: € 28,00; Jongeren -21 : € 10,00; Lerarenkaart: € 27,00; Mini extra ticket met code: € 26,60; Midi extra ticket met code: € 23,80; maxi extra ticket met code: € 21,00)

Waar

naam
CC de Meent Schouwburg
adres
Gemeenveldstraat 341652 Alsemberg

Info

Wim Vandekeybus is gefascineerd door eeuwenoude mythes. In TRAPTOWN gebruikt hij dans, film, tekst en muziek om een nieuwe mythologie te scheppen. Pieter De Buysser schreef de tekst. Trixie Whitley en Phoenician Drive zorgden voor de soundtrack. Een tragedie die nazindert!

TRAPTOWN neemt je mee naar een parallel universum, ontdaan van tijd en ruimte. Conflicten van weleer laaien op en onverklaarbare natuurrampen domineren de verstand- houdingen tussen de volkeren. De noodzaak en de schijnbare mogelijkheid van emancipatie, rijzen naar het oppervlak.

Wim Vandekeybus' fascinatie door de universele natuur van eeuwenoude mythes manifesteerde zich al in BLUSH (2002) en OEDIPUS/BÊT NOIR (2011). Voor TRAPTOWN keert hij terug naar de eindeloze en obscure kosmos van de antieke zielen en gebruikt hij dans, film, tekst en muziek om een nieuwe mythologie te scheppen. Dans- en filmsequensen creëren een naadloze live ervaring. Pieter De Buysser schrijft de tekst. De soundtrack wordt gecomponeerd door Trixie Whitley en Phoenician Drive en openbaart een lawine aan beelden. Voor het ontwerp van de scenografie werkt Vandekeybus samen met het architectenduo Gijs Van Vaerenbergh. Samen vervoeren zij het publiek langsheen orakels, catharsis en euforie.

TRAPTOWN is een belangrijk ankerpunt door zijn interactie met de verschillende media. Dit is niet zomaar een eenvoudige dansshow, maar een majestueus multimediaal kunstwerk, dat daarbovenop het publiek inspireert om de wereld vanuit verschillende perspectieven te benaderen.” (Tanz am Rein)
Alle activiteiten